GeriSeyahat Reyhanca
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Reyhanca

Reyhanca


Reyhan BAŞAL

Gourmet Club

Adalya

Marina'daki eski mekanda yeni bir çehre

ANTALYA'nın tüm güzelliklerini bir arada duyumsayabildiğimiz bir noktada, eski Turban Oteli'nin yerinde güzel bir restorasyon sonucu ortaya çıkan Tütav Adalya Otel'in roof'undaki restorandayız.

Buradan Yat Limanı, Beydağları ve Akdeniz manzarası tek kelimeyle 'muhteşem'... Profesyonel personel, farkı hemen hissettiriyor. Çiçeği burnunda işletmenin mutfağı oturmuş ve mönü ilginç lezzetler barındırıyor.

Somon, yılan balığı, halibut fümeden oluşan füme balık tabağı iyi bir başlangıç. Geleneksel bir başlangıç için zeytinyağlılar veya Türk mezeleri alternatif. Ara sıcakta benim favorilerim Şili soslu spring role ve paçanga böreği. Bunun yanında tereyağlı, kırmızı biber ve sarmısaklı karides veya tartar soslu kalamar tava da tadılabilir.

KUZU GÜLLERİ

Kuşkonmaz, iceberg salata, enginar kalbi ve soya filizi ile hazırlanan Adalya Salatası'nı mutlaka denemenizi öneririm.

Daha önce tattıkları 'Adalya Sote'yi şiddetle öneren arkadaşlarımı kırmadım, gerçekten de lezzetli. Biberli bonfile, Çin usulü jülyen antrikot, domates sos ile sunulan sebzeli kuzu gülleri alternatifler arasında. Vejeteryan dostlar için mönüde ayrı bir başlık altında yemekler mevcut. Kabak terin, karışık sebze ve spagetti eşliğinde sebze sufle ve karışık sebze tabağı bazıları...

ÇİKOLATALI SUFLE

Deniz ürünleri ile devam edecekler için Jumbo karides, levrek, çipura, grida var mönüde. Tatlılarda ise 'Trio' cazip bence, çikolata soslu 'sıcak' dondurmayı deneyin. Bugünlerde menüye çikolatalı sufle, fıstıklı parfe gibi eşsiz lezzetler de katılacakmış bilginize...

İçki listesinin de tatmin edici olduğunu görebilirsiniz, Villa Doluca'dan Antik Beyaz, Kalecik Karası'na uzanan geniş bir yelpazede seçim yapılabiliyor. Yemeğin kişi başı faturası ise, içki dahil 16- 18 milyon lira civarı.

Adres ve telefon

Adres: Tütav Adalya Oteli, İskele Cad, No:21, Yat Limanı, Antalya

& Tel: 0.242.244 77 40

Reyhan BAŞAL

Tel: 0242/340 38 38

False