Rektör Acer, Gazetecilerle Buluştu

Güncelleme Tarihi:

Rektör Acer, Gazetecilerle Buluştu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2015 14:31

ÇOMÜ REKTÖRÜ PROF. DR. YÜCEL ACER, BASIN TOPLANTISI DÜZENLEYEREK ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, ÇOMÜ Dardanos Yerleşkesi’nde basın toplantısı düzenleyerek önemli açıklamalarda bulundu.
İlk olarak tüm Türkiye’yi sarsan terör saldırılarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Acer, siyasi istikrarın önemli olduğunu söyledi. Acer, yaptığı açıklamada, “ Türkiye’nin zararına destek veren oluşumlar var. Barış ortamını zarara sokmamalıyız. Bir parti Türkiye’nin zararına 40 yıldır iş yapanlara destek vermekte. Bunlara destek olanlar kafalarını kaldırıp, bakmalılardır. Yaklaşık 40 yıldır ayakta duran terör örgütünden bahsediyoruz. Maalesef böyle bir oluşumu kendi içimizden de destekleyenler var. Onları nefretle kınıyorum” dedi.
ÇOMÜ öğrenci nüfusunun geçen yıla oranla yaklaşık 3 bin artış gösterdiğini belirten Acer, “Şu an öğrenci sayımız 46 bin 77. Bunların 16 bin 590’ı ön lisans, 24 bin 643’ı lisans, 4 bin 314’ü yüksek lisans ve 524’ü de doktora yapmaktadır” diye konuştu.
Üniversite yönetimi olarak son zamanlarda artan terör olayları üzerine bazı tedbirler aldıklarını belirten Rektör Acer, “Türkiye bağlamında bir seçim sürecine giriyoruz, artı terör olayları var. Hem de üniversitemiz bağlamında güvenlik meselesi bizim için öncelikli bir mesele haline geldi. Biz de gerekli ihtimamı ve dikkati sarf etmeye gayret gösteriyoruz. Bu bağlamda bundan yaklaşık iki hafta önce yine burada sayın valimizin başkanlığından emniyet müdürümüz, MİT müdürümüz ve diğer güvenlikten sorumlu personelin katılımıyla bir güvenlik toplantısı yaptık. Bu güvenlik toplantısından üniversitemizde olabilecek güvenlik tehdidi unsurları neler olabilir, faaliyetler neler olabilir, nasıl engellenebilir üzerinde uzun uzun konuştuk. Ön plana çıkan bazı unsurlar var. Bu toplantı ile birlikte teyit edilmiş oldu. Her şeyden önce, şüphesiz öğrencilerimiz bazı gösteri haklarını kullanarak bazı meselelere ilişkin gösteriler, protestolar yapabilirler. Yeter ki barışçıl çerçevede kimsenin malına, canına zarar vermeyecek şekilde olsun. Eğitim öğretim aksatılmayacak şekilde olsun” diye konuştu.
POLİS ÖZEL GÜVENLİĞİ EĞİTECEK
Anafartalar Kampüsü ve Terzioğlu Yerleşkesi’nde çok sayıda özel güvenlik görevlisinin yer aldığını belirten ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, polis tarafından özel güvenlik görevlilerine eğitim verileceğini söyledi. Acer, “Bizim çok sayıda güvenlik görevlimiz var. Bunların büyük bir kısmı özel güvenlik görevlisi. Onların bu tür olaylara karşı daha etkili davranmalarını sağlayabilmek için biz hizmet içi eğitim yapılması gerektiğini düşünüyorduk. Bunun üzerine emniyet müdürlüğümüz bizim personelimize önümüzdeki hafta içerisinde bir hizmet içi eğitim niteliğinde bir güvenlik semineri verecek. O da bizim güvenlikle ilgili tedbirlerimize bir güç katacaktır. Diye düşünüyoruz. Sonuç olarak müdahalelerimiz olayları yatıştırmaya yönelik olacak. Yoksa daha alevlendirici, baskıcı müdahale olmayacaktır” diye konuştu.
ACER’DEN TRAFİK SORUNUNA ALTERNATİF ÇÖZÜM
En önemli projelerinden birinin teleferik sistemi olduğunu belirten Acer, “Üzerinde durduğumuz teleferik projesi Çanakkale ile ortak proje haline gelmelidir. Hem turistik, hem de trafik sorununa alternatif çözüm olacağını düşünüyoruz” dedi.
ÇOMÜ içerisine rüzgar tribünleri kurarak kendi elektriklerini de üretmek istediklerini belirten ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, “Konuyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Yetkili yerlerle görüşmeler yapıyoruz. Önümüzdeki yıllar içerisinde kendi elektriğimizi kendimiz üretmek istiyoruz” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!