Regaip Kandiliniz Mübarek Olsun

Güncelleme Tarihi:

Regaip Kandiliniz Mübarek Olsun
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2015 16:06

MELİKGAZİ BELEDİYE BAŞKANI DR. MEMDUH BÜYÜKKILIÇ , REGAİP KANDİLİ İLE İLGİLİ OLARAK YAPTIĞI AÇIKLAMADA “BÜTÜN İSLAM ALEMİNİN MÜBAREK REGAİP KANDİLİ’Nİ KUTLAR, HAYIRLARA VESİLE OLMASINI CENAB-I ALLAH’TAN NİYAZ EDERİM.” DEDİ.

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç , Regaip Kandili ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Bütün İslam aleminin mübarek Regaip Kandili’ni kutlar, hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim.” dedi.
Manevi yönden daha önemli ve hayırlıdır.
Üç Aylar’ın ve kandillerin Müslümanların nazarında müstesna bir yeri bulunduğunu hatırlatan Dr. Memduh Büyükkılıç, Üç Aylar olarak bilinen Recep, Şaban, Ramazan Ayları manevi yönden daha önemli ve hayırlı aylardır. Recep Ayı’nın ilk Cuma gecesi Regaip Kandili’dir. Yani bu gece Allah’ın rahmet ve bağışlamasının bol olduğu gece olduğunu ifade etti.
Değerlendirmemiz ve nefis muhasebesi yapmamız için…
Mübarek gün ve gecelerin insanın kendisini sorgulamasına neden olduğunu bunun için bu anlamlı günlerin bir fırsat olduğunu ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç “Allah’ın nimet, rahmet ve mağfiretinin mü’minlere ihsan edildiği gece manasına gelen Regaip Kandili’nde, geçmişe dönük bir yıllık yaşantımızın muhasebesini yapıp,ona göre hayatımıza çeki düzen vererek samimi bir teslimiyetle nefis muhasebesine girilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!