İSMİ AZAM DUASI OKUNUŞU - Reddedilmeyecek dua nedir ve nasıl yapılır? İsmi Azam Türkçe Anlamı (Meali), Arapça yazılışı ve faziletleri

Güncelleme Tarihi:

İSMİ AZAM DUASI OKUNUŞU - Reddedilmeyecek dua nedir ve nasıl yapılır İsmi Azam Türkçe Anlamı (Meali), Arapça yazılışı ve faziletleri
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2024 01:20

İsmi Azam Duası faziletleri oldukça çok olan bir dua olarak bilinmektedir. Sizler için İsmi Azam Türkçe okunuşu sayfamızda duanın Türkçe ve arapça yazılışı yer alıyor. İsmi Azam duası nasıl yapılır ve dua edilir? Kur'an da geçer mi ya da kaçıncı sayfada yer alır gibi pek çok soruyu cevapladık.

Haberin Devamı

Allah’ın hangi isminin en büyük olduğunu âlimler dahil kimse bilmiyor. Fakat sahih hadislere dayanılarak ortaya çıkartılan Allah’ın beş ismi İsmi Azam’ı oluşturuyor. Bu isimler; Adl, Ferd, Hakem, Hay, Kayyum’dur. Yazımızda İsmi Azam Duası Türkçe okunuşu ve Arapça yazılışı gibi tüm detayları bulabilirsiniz.

İsmi Azam Duası Türkçe Okunuşu

Eûzü bi’llâhimineş şeytanirracim. Bismillahirrahmanirrahim. Allâhümme inni es’elüke bi-enni leke’l-hamdü lâ ilahe illâ ente’l-Mennânü, yâ Hannanü, yâ Mennanü, ya Bedi’as-semâvâti ve’l-ard, Yâ zel celali vel ikram. Ya Hayyu, Ya Kayyûm. Lâ ilâhe illâ ente sübhaneke inni küntü minez zalimin. Allâhümme inni es’elüke bi-enni eşhedü enneke ente’l-lâhü lâ ilahe illâ ente’l-Ehadü’s-Samedüllezi lem-yelid, ve lem yüled, ve lem yekûn lehü küfuven Ehad. Elif Lâm Mim, Allâhü lâ ilâhe illâ Hüve’l-Hayyu’l-Kayyûm. Ve ilâhüküm ilâhün Vahidün lâ ilâhe illâ Hüve’r-Rahmanü’r-Rahim. Yâ zel celâli vel ikram. Yâ Erhame’r-Rahimin. Allâhümme inni es-elüke bi-enneke ente’l-lahu lâ ilahe, illâ entel Vâhidül-Ehadül Ferdüs Samedüllezi lem yelid ve lem yüled, ve lem yekün lehü küfüven Ehad. Lâ İlâhe illâllahu vahdehü lâ şerike leh, lehü’l mükü ve lehül hamdü ve Hüve ala külli şey’in Kadir. Lâ ilâhe illallahu ve lâ havleve la kuvvete illâ billahil Aliyyil Azim. Es-elüke bismike’l-e’azze’l-ecelli’l-ekrem. Rabbi, Rabbi, Rabbi, Ya Rabbi, Ya Rabbi, ya Rabbi. Lâ ilâhe illallahu Vahdehu lâ şerike leh, lehül mülkü ve lehül hamdü ve Hüve alâ külli şey’in Kadir. Elhamdüli’llâhi ve Sübhan-Allahi ve’l-hamdülllahi ve lâ ilâhe illâllahu v’Allahhu Ekber, ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhi’l-Aliyyi’l-Azim.

Haberin Devamı

İsmi Azam Duası Arapça Yazılışı

İSMİ AZAM DUASI OKUNUŞU - Reddedilmeyecek dua nedir ve nasıl yapılır İsmi Azam Türkçe Anlamı (Meali), Arapça yazılışı ve faziletleri

İsmi Duası Anlamı ve Türkçe Meali

Allah'tan başka ilah yoktur. Ancak, Celil ve Cebbar olan O'dur. O'ndan başka ilah yoktur. Ancak bütün kullarının hallerine vakıf olan ve kusurlarını örtbas edendir. Allah'tan başka ilah yoktur. Gece ile gündüzü halk eden O'dur. Allah'tan başka ilah yoktur. Tektir, şeriki yoktur, tektir ve birdir. Biz O'na hamdü sena ederiz. Allah'tan başka ilah yoktur. Ancak O vardır, tektir, ortağı yoktur. Tek bir Allah'tır. Biz O'na ibadet ederiz. Allah'tan başka ilah yoktur. Ancak O vardır, tektir ve ortağı yoktur. Tek bir ilahtır. Bizler O'na şükrederiz. Allah'tan başka ilah yoktur. Allah tektir, ortağı yoktur, Muhammed O'nun Resuü'dür. Hay ve Kayyum O'dur. Allah'ın rahmeti mahlukatının en hayırlısı olan Muhammedin al ve ashabının ve hepsinin üzerine olsun. Şehadet ederim ki Sen hem Rabbimiz ve hem de Halikimizsin. Allah'ım, beni mağfiret eyle, ey Allah, ey Allah, ey Allah Rahmetinle beni yarlığa Zira, Sen merhamet edenlerin en merhametlisisin.

Haberin Devamı

İsmi Azam Duası Nedir ve Reddedilmeyecek Dua Nasıl Yapılır?

İsmi Azam, Allah’ın isimlerini kullanarak dua etmektir. Esma-ül Hüsna olarak bildiğiniz Allah’ın 99 isminden hacetinize ve dileğinize uygun olarak kullandığınız duadır. İsmi Azam duası tek bir isim veya cümleden oluşmuyor. Hadis kitaplarından derlenerek ortaya çıkartılmış bir duadır.

Alimlerin çalışmaları ve araştırmaları sonucunda Bakara, Al-i İmran ve Taha surelerinde geçen “Allāhü lâ ilâhe illâ hüve’l-hayyü’l-kayyûm” ayetindeki “hay ve kayyum” isimlerini öne çıkarıyorlar.

Dilekleriniz ve ihtiyaçlarınız için okuyacağınız en etkili duadır. Allah’tan hangi konuda dilekte bulunuyorsanız, Allah’ın o isimlerini kullanarak dua edebilirsiniz. Hangi amaç için okuyacaksanız, sahih olarak niyetinizi oluşturmanız ve sadece Allah’tan dilemeniz önemlidir.

Haberin Devamı

Hacetiniz için dua etmek istiyorsanız öncelikle güzelce bir abdest almalısınız. Gece yarısı ile imsak arasında bir vakitte duanızı edebilirsiniz. Duaya başlamadan önce tam bir teslimiyet içinde olmalı ve “duam kabul olur mu?” endişesi taşımamalısınız. Duanızın başında ve sonunda Allah’a hamdü senalar, peygamberimize salavat getirmeyi unutmayınız.

İsmi Azam Duası Fazileti

İsmi Azam duasının birçok hikmeti bulunuyor. Samimi ve içten duayı etmeye devam ederseniz, mutlaka duanızın kabul edileceği belirtilmektedir. Adabına uygun, sürekli ve gösterişten uzak dua etmeye devam etmelisiniz.

Duanın öne çıkan faziletlerini şöyle sayabiliriz;

 1 - Her vakit namazından sonra bu duayı 111 kere okumaya devam ederseniz, Allah size sır kapılarını açacaktır. Tüm mülk, mahlukat ve meleklere vakıf olursunuz.

Haberin Devamı

 2 - Savaş esnasında ve düşmanınızın yanında okuduğunuzda, galip gelirsiniz. Düşmanınız imana gelir ve ondan hayır görürsünüz.

 3 - işyerinde okursanız, idarecilerle ilişkileriniz olumlu ilerler. Herhangi bir cezai işlem ve yaptırıma uğramazsınız.

 4 - Salih amel besleyerek ve iyi niyetle bir içeceğe bu duayı okuyup, istediğiniz kişiye içirebilirsiniz. İçen kişi size karşı muhabbet besleyecektir.

 5 - duayı bir kağıda yazıp, evinize veya işyerinize asabilirsiniz. Evinize ya da işyerinize gelen kişiler size muhabbet besleyecek, iyi niyetle yaklaşacaktır. İstediğiniz bir kişiyle aranızın iyi olmasını istiyorsanız, duanın altına o kişinin adını yazabilirsiniz.

Haberin Devamı

 6 - Duanızda Allah’ın isimlerini söylediğinizden imanınız artacak ve sevap kazanacaksınız.

Duanın orijinali Arapçadır. Dua sekiz satırdan oluşuyor. Arapça biliyorsanız rahatlıkla okuyabilirsiniz. Sadece Kuran harflerini biliyorsanız da duayı Arapça okuyabilirsiniz. İsterseniz ezberleyip, namazlardan sonra veya istediğiniz vakitte ezberden okuyabilirsiniz.

Dünyevi meselelerden ve konulardan uzak bir şekilde, tam bir teslimiyet içinde sessiz bir ortamda duanızı okumaya özen göstermelisiniz.

İsmi Azam Duası Kur'an-ı Kerim'de geçer mi ya da kaçıncı sayfada?

İsmi Azam duası Kur'an'da yer almamaktadır.

Günlük Hayatta Okunabilecek Dualar

Ettehiyyatü Duası

Rabbena Duası

Ezan Duası

Nazar Duası

Günlük Hayatta Okunabilecek Sureler

Ayetel Kürsi

İhlas Suresi

Yasin Suresi

İnşirah Suresi

Fetih Suresi

BAKMADAN GEÇME!