Quantum Break'ten korsan oyunculara karşı yaratıcı çözüm

Güncelleme Tarihi:

Quantum Breakten korsan oyunculara karşı yaratıcı çözüm
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2016 11:47

Bu hafta satışa sunulan Quantum Break adlı oyunda korsan oyunculara karşı yaratıcı bir çözüm geliştirilmiş. İşte detaylar…

Haberin Devamı

Oyun geliştiricilerinin korkulu rüyası korsan oyunculara karşı alınan önlemler gün geçtikçe artıyor. Başta Just Couse 3 olmak üzere piyasaya sürülen yeni oyunlarda Denuvo adı verilen şifreleme sistemi kullanılıyor. Denuvo şifreleme sistemi her ne kadar korsan oyuncuları zorlasada, korsanlar oyunlara sızmanın bir yolunu buluyor.

Quantum Breakten korsan oyunculara karşı yaratıcı çözüm

Redemy’nin geliştirdiği Quantum Break oyunu, bu duruma yaratıcı bir çözüm bulmuş. Eğer sistem oyununuzun korsan olduğuna karar verirse, oyundaki karakterlerin bir gözüne göz bandı yerleştiriyor. Yani korsan oyun oynayan kişinin yönettiği karakter de korsan gibi gözüküyor.

Haberin Devamı

Bazı kullanıcılara göre eğer oyun başlatılmadan önce Windows Store’dan çıkış yapılırsa oyununuz korsan olmasa bile yine benzer bir durumla karşılaşılabiliyor. 

Daha önce Crysis 3 gibi oyunlarda da görülen, korsan kullanıcıyı algılayıp oyunda değişiklikler yapma sistemi gün geçtikçe tüm oyunlarda kullanılacak gibi görünüyor.

İndir.com tarafından hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!