Prof. Dr. Yaltkaya anısına sempozyum

Güncelleme Tarihi:

Prof. Dr. Yaltkaya anısına sempozyum
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2016 14:19

Prof. Dr. Yaltkaya anısına sempozyum

Haberin Devamı

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Nöroloji Anabilim Dalı tarafından Prof. Dr. Korkut Yaltkaya anısına bu yıl 11'incisi düzenlenen 'Klinik Nöroloji Sempozyumu'nda 'yutma bozuklukları' ele alındı.



AÜ Hastanesi Mor Salon'daki Klinik Nöroloji Sempozyumu, 2001 yılında yaşamını yitiren Nöroloji Bölüm kurucusu Prof. Dr. Korkut Yaltkaya anısına düzenlendi. Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hilmi Uysal, sempozyumu her yıl tekrarlayarak Prof. Dr. Korkut Yaltkaya'yı andıklarını söyledi. Sempozyumda her yıl belirli bir temanın işlendiğini, konunun uzmanı bilim insanlarının davet edildiğini anlatan Prof. Dr. Uysal, "Bilgi alışverişinde bulunma olanağı yaratmaya çalışıyoruz. Sempozyumdaki sunumları derleyip kitap haline getiriyoruz. Yüksek yoğunluklu emeği kalıcı hale dönüştürüyoruz" dedi.



Sempozyumun imece usulü gerçekleştirildiğini de anlatan Prof. Dr. Uysal, "Asistanından teknisyenine, sekreterinden akademisyenine kadar herkes elinden geleni ortaya koyarak, halka da açık olan bu bilimsel aktiviteyi yaşatmaktayız. Bu bizim bölümümüzün yaptığı en önemli etkinliklerden ve onur duyuyoruz" dedi.



Sempozyumun bu yılki konusunun toplumda sık görülen yakınmalardan 'yutma bozukluğu' olduğunu ifade eden Prof. Dr. Uysal, "Hem normal yutmanın fizyolojik, bilimsel ve yapısal özellikleri konuşuldu hem de hastalıklardaki sorunlar anlatıldı. Nasıl tedavi edileceği ayrıntılı bir şekilde tartışıldı. Olgular sunduk, onların nasıl ele alınacağı ile ilgili görüşler üretmeye çalıştık" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!