Prof.Dr Ay, " Oruç tutanlar mutlaka sahura kalkmalı"

Güncelleme Tarihi:

Prof.Dr Ay,  Oruç tutanlar mutlaka sahura kalkmalı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2018 12:15

Prof.Dr Ay, " Oruç tutanlar mutlaka sahura kalkmalı"

Haberin Devamı

KAYSERİ,(DHA) - RAMAZAN Sokağı, her gün büyük bir ilgi görmeye devam ediyor. Ramazan Sokağı’nın teravih namazı sonrası etkinliklerine katılan Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, oruç tutanların mutlaka sahura kalkmaları gerektiğini belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Ramazan Sokağı’nı Enerji ve Tabi Kaynaklar Eski Bakanı ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız ile birlikte gezdi. Kayseri Milletvekili Yıldız ve Başkan Mustafa Çelik, Ramazan Sokağı’nda yaz spor okulları için kayıt alan Spor A.Ş.’nin standını da ziyaret ettiler. Yaz spor okulları için 5 bin kayıt alınacağını öğrenen Yıldız, bu rakamın çok büyük bir rakam olduğunu söyledi.

Ramazan Sokağı’nın teravih namazı sonrası yapılan etkinliklerine bu kez Prof. Dr. Mehmet Emin Ay katıldı. Programı Kayseri Milletvekili Taner Yıldız ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve eşi İkbal Çelik de izledi. Söyleşide Ramazan’ın önemi üzerinde duran Prof. Dr. Ay, bu ayda cennetin kapılarının müminlere açıldığını cehennem kapılarının da kapandığını belirtti. Tutulan oruçla ilgili iki önemli konuya dikkat çeken Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, “Birincisi iftardan 3-5 dakika önce sofra kurma hengamesinden uzaklaşıp Rabbimizin bize verdiği başta iman gibi büyük nimetleri düşünerek şükretmek. Sonra şehrimiz ülkemiz için şükrederek mazlumlar için dua etmek gerekir. İftar anındaki dualar makbuldür. İkincisi ise oruç tutanların mutlaka sahura kalkması gerekir. Orucun kazancı seherde başlar” dedi.

FOTOLU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!