‘Paralel’ maçlar!

OLİMPİYAT’ta ve Türk Telekom Arena’da ‘paralel maçlar’ oynandı dün akşam.

Haberin Devamı

‘Düm düz Şampiyonlar Ligi’ manası taşıyan lig ikinciliğini sezon başından bu yana birbirine ikram eden Beşiktaş Halkalı, G.Saray ise Seyrantepe nahiyesinde üç puan kovaladı. Beşiktaş 1-0 öne geçtiğinde Galtasaray 1-0 geriye düştü. Ve Kartal skoru 2-0’a taşıdığında Aslan, 2-0 geriye düştü.
‘Kalifeye personel’ eksikliği nedeniyle geçen hafta Sivas ellerinde yokları oynayan Beşiktaş, dün akşam ‘ciğerparesi’ Veli’nin de tesiriyle maça baskılı ve arzulu başladı. Haftaiçi kulakların çekildiği belliydi. Veli’nin şutları gol olmasa bile ‘dönen top’ hüvviyetine bürünüp asiste dönüşebiliyor ki Oğuzhan’ın sayısında olan biten de buydu. Oğuzhan’ın en büyük kusuru kaleye şut göndermede ketum olması. Oysa üç direği gördüğü anda ayağındaki topların yarısını gönderseydi, bugün istatistik tablosunda daha çok gol görebilirdi.
İlk bölümün bir diğer faydalı ismi, -şaşırtıcı gelse de- Dany’di. Belli ki o da Jones gibi köprüyü geçmeyip Ümraniye’de kalmayı istiyor...
Önce Necip, sonra da Oğuzhan sakatlanıp çıkınca Bilic, mecburen kaydırmalar yaptı. Atiba sağ beke, İsmail sol öne, Olcay da ofans arkasına geçti. Kartal, mümkün olduğunca topu ayağında tutup tempoyu kontrol etmeye çalıştı. Kasımpaşa ise, alışıldık ayağa ve sabırlı oyun şablonuyla maçı çevirmek için uğraştı. Diğer yandan kulakların kabartıldığı ‘paraleldeki Arena’dan peşi sıra Aslan’ın iki gol haberinin gelmesi de siyah beyazı, biraz koruyucu bir oyuna itti. Dünkü maçın ‘sakatlık üçlemesi’ni ise Olcay tamamladı(!). Bilic, üç değişikliği de sakatlık mecburiyetiyle yaptı. Umarım bir gün ağız tadıyla taktiksel değişiklikler de yapabilir!
Mücadelenin son 20’sinde rakibin baskısına izin verilmesi nahoştu. Ve Kartal, 90’da golü yiyip yürekleri ağza getirirken, 3 dakika sonra ‘paralel’den gelen G.Saray’ın galibiyetinin gol haberi galibiyetin kaymağını aldı. İkinciliğin ‘çiçek falı’nda kimin çıkacağı haftaya belli olabilir...

Yazarın Tüm Yazıları