Pamukkale, MOBESE'lerle daha güvenli

Güncelleme Tarihi:

Pamukkale, MOBESElerle daha güvenli
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2017 13:01

Pamukkale, MOBESE'lerle daha güvenli

Haberin Devamı

DENİZLİ'nin Pamukkale Belediyesi, ilçenin dört bir yanını MOBESE kameralarıyla donattı. 68 mahallede 600'e yakın kamera 24 saat boyunca ilçenin güvenliğini sağlıyor. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin, ilçenin tamamını yüz tanıma ve araç plakası sorgulama sistemi de olan MOBESE'yle donattıktan sonra olay sayılarının yarıya düştüğünü söyledi.

Pamukkale Belediyesi, 2014 yılından bu yana ilçede eğitim, sağlık, turizm, sosyal, spor ve üst yapı gibi birçok projelerin yanı sıra özellikle güvenlik için de yatırımlar yaptı. Pamukkale Belediyesi, 337 bin 444 nüfusu ilçenin 68 mahallesinin tamamını yüz tanıma ve plaka sorgulama özelliği olan HD kameraların bulunduğu MOBESE sistemiyle donattı. İlçedeki farklı noktalara toplam 600 HD kamera katıldı.

Kameraların ise Denizli İl Emniyet Müdürlüğü'ne devri gerçekleştirildi. Pamukkale Belediye Başkanı AK Partili Hüseyin Gürlesin, ilçenin güvenliği için 4 milyon liralık bir yatırıma imza attıklarını söyledi.

İlçede kurulan kamera sisteminin vatandaşların huzur ve güven ortamının sağlanması amacıyla yapıldığını belirten Gürlesin, "Halkımızın yaşadığı her yerde güvenlik çok önemli. Güvenlik varsa orada yatırım vardır, yatırım varsa huzur vardır. İnsanlar orada daha mutludur. Bu anlamda yeni kurulan belediye olmamıza rağmen 2014-2015 ve 2016 süreçleri sonunda 2017'nin ortalarına kadar artık bu sistem tamamen oturtuldu. Tabii yapılan bu MOBESE hizmetiyle, kentimizin daha güvenli olması noktasında katkı vermekle bir ilki başardığımızı düşünüyorum. Sadece sıkıntılı olan ya da merkeze uzak mahallelerimiz anlamında değil, sorumluluk alanımız da olan emniyet bölgesinde 42, jandarma bölgesindeki 26 mahallemizin tamamı MOBESE kameraları ile donatıldı. Emniyet ve jandarma teşkilatımız bunu yapabilirdi ama bizler de bir ilçe belediyesi olarak güvenlik güçlerimiz gücüne güç katmak istedik. İlçedeki mahallerimizdeki MOBESE kameralarının işleme girmesi kısa bir süre olmasına rağmen, yaşanan olumsuz olaylarda yüzde 50 ila 70 oranında azalma yaşandı" dedi.

 Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!