GeriSeyahat Özen Yula’nın tatil sırları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Özen Yula’nın tatil sırları

Özen Yula’nın tatil sırları

Tiyatro yazarı ve yönetmen Özen Yula, özellikle mutfağı zengin coğrafyaları, mekanları tercih ediyor. Sakinlik de onun için önemli bir ölçüt.

OTELLER

Carathotel Klee am Park
Wiesbaden, Almanya

Wiesbaden, 2’nci Dünya Savaşı’nda yıkılmamış nefis bir kent. Tarihi evleri, geniş parkları ve konforlu SPA’larıyla, kumarhaneleriyle meşhur. Dostoyevski’nin ‘Kumarbaz’ romanının temelleri burada atılmış. Huzurlu, servisi iyi ve yeşilliklere bakan bir otel burası. Yazın nemli günlerinden kaçanlara iyi bir sığınak. Sükûnetin tadını çıkarın, yakındaki parkta Sting gibi isimlerin konseri varsa, o da şansınıza!
(İki kişilik oda fiyatı 242 TL. www.carat-hotel-wiesbaden.de)

Rixos
Konya
Mevlâna’nın şehrinde sarı tozlarla usul usul kaplanan bozkırı her yerden göreceğiniz nefis bir seçim. 30 katlı otelin bir tarafı bozkıra, diğer tarafı biraz ileride sarı bir hayal gibi bekleyen Konya’ya bakan güzel odaları, iyi servisi var. Şehre sarı bir pus çökerken uçsuz bucaksız ovaya doğru bir kadeh şarabınızı yudumlayın.
(Çift kişilik oda fiyatı 600 TL. www.rixos.com/tr/rixos-konya)

Anemon Galata Otel
İstanbul
İstanbul’un bence en özel otellerinden biri. Terasında bir yanı nefis bir Haliç manzarası diğer yanı Boğaz ve Galata Kulesi manzarası var. Ama asıl güzelliği, altındaki harika şarap ve şarküteri mekânı ‘Sensus’. Orası da çok keyifli bir yer. Düzgün personeli, şık odalarıyla da övgüyü hak eden bir otel.
(Çift kişilik oda fiyatı 440 TL. www.anemonhotels.com)

RESTORANLAR

Develi
Samatya / İstanbul
Gaziantep yemekleri özel ilgi alanım. Marifet böyle lezzetli pişirmek. Develi çok özel lezzetleri güzel sunumla önünüze getiren bir restoran. En üst katındaki deniz manzarası da cabası. Alinazik özel tavsiye.
(www.develikebap.com)

Misina Balık
Fenerbahçe / İstanbul
Mezeleri ve ara sıcakları takdire şayan. Avrupa Yakası’ndakiler de arkadaşlarından gizli kopup gelir buraya. Küçük bir havuzun çevresinde safranlı midye dolmasından susamlı karidese nefis lezzetler sunulur.
(www.misinabalik.com)

Çiya
Kadıköy / İstanbul
Güneydoğu mutfağının farklı tatları bir arada. Birçok yabancı gazete ve dergiye de konu olan güzel restoran Kadıköy Çarşısı’nda, karşılıklı üç restoran. İlk dükkân her zaman en iyisi olarak kaldı. Esnaf lokantası usulü yan yana dizilmiş sahanlarda, tepsilerdeki leziz yemekler, çeşit çeşit renklerle önce gözlerinizi doyurur.
(www.ciya.com.tr)

KAFE/BARLAR

Yer
Moda / İstanbul
Moda’da açılan ‘cool’ ve ‘casual’ mekân. Yemekleri de lezzetli. Her güne özel bir menü de çıkarıyorlar. Ama çayı, kahvesi ve çalışanları cidden çok iyi. Yalnız önündeki bahçe tarafında içilen sigaraların dumanından içeride kendinizi sakının.
(0216 450 16 70)

Journey
Cihangir / İstanbul
Cihangir’de gönül rahatlığıyla gidip oturulacak bir kafe/bar. Mutfağı çok iyi. Geleneksel tatlara yeni yorumlar getiriyorlar. Ayrıca dekorasyonu özel ve sade parçalardan oluşuyor. Sade ve pahalı parçalar var. Arada elinizi atıp bakacağınız farklı dillerden kitaplar ve iyi servisi de mekânın artıları.
(0212 244 89 89)

Thales
Kadıköy / İstanbul
Güzel, eski bir konakta farklı bir ambiyans. Yemekleri lezzetli ve doyurucu, iyi bir ustanın denetiminde hazırlanıyor. Ama asıl güzeli servisi, güler yüzlü elemanları. Akşamları arka bahçesine doyulmuyor. Genelde Moda tarafı gençlerinin ‘in’ mekânı.
(0216 450 43 79)

False