Özel bir adam “Mourinho”

Porto, Chelsea, Inter ve son olarak Real Madrid gibi dünyanın en iyi kulüplerini çalıştıran Jose Mourinho’nun bıraktığı izler silinmediği gibi, O’nun ardından kimse bu başarıları bir daha elde edemedi.

Haberin Devamı

Porto ile UEFA ve Şampiyonlar Ligi Kupasını kucaklayan Mourinho, ardından gittiği Chelsea ile üst üste iki kez Premier Lig şampiyonluğunu kazanmayı başardı.  Chelsea ile Şampiyonlar Ligi kupasını bir türlü kazanamayan Mourinho daha sonra İtalyan temsilcisi Inter’e transfer oldu.

İtalya macerasında da başarıdan başarıya koşan Mourinho,  İnter ile 2 Serie A, 1 Kupa İtalya, 1 Süper Kupa ve 1 Şampiyonlar Ligi kupası olmak üzere 5 kupa kazandı.  22 Mayıs 2010'da Bayern Münih'le oynanan ve Inter’in 2–0 kazandığı Şampiyonlar Ligi finalinin ardından misyonunu tamamladığı İtalyan ekibinden ayrılacağını ve yeni takımının Real Madrid olacağını açıkladı.

Real Madrid ile birlikte Barcelona hegomanyasını kırmaya çalışan Mourinho, ilk yılında istenilen başarıyı sağlayamadı. Ancak ikinci yılında Barcelona’ya karşı üstünlük kuramamalarına rağmen zayıf rakipler karşısında puan kaybını en aza indirerek takımını şampiyonluğun en büyük adayı haline getirmeyi başardı.

Bugün hala Estadio Drago, Guiseppe Maezza ve Stamford Bridge’de “Mourinho” tezahüratları duyuluyorsa, bıraktığı büyük başarılar sayesindedir.

Herkese soğuk ve ukala görünen bu adam oyuncularıyla kurduğu diyaloglarda tam tersi olmayı başardığı için bugün Mourinho oldu. Dışarıya karşı oldukça güçlü gözüken ancak kazanmaktan başka düşüncesi olmayan Mourinho’nun futbola getirdiği bakış açısı ve antrenörlük dehası “neden bu kadar başarılı?” sorusunun en büyük cevabıdır.

Saldırgan tavırları ve sevimsiz açıklamalarına rağmen çalıştırdığı takımların taraftarından hala büyük bir sevgi gören, gittiği her takımdan gözyaşlarıyla uğurlanan ve çalıştırdığı her oyuncunun listesinde ilk antrenör olan tek adam;Jose Mourinho, kendi deyimiyle “Özel Bir Adam”…

 

 

Yazarın Tüm Yazıları