Özat devri kapandı

Güncelleme Tarihi:

Özat devri kapandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2017 14:22

Fenerbahçe maçında alınan 2-1’lik yenilginin ardından puan cetvelinde son sıraya inen kırmızı-siyahlılar, genç çalıştırıcı ile yolları ayırma kararı aldı. Özat’ın, yürüttüğü gerginlik politikası bu süreci hızlandırdı.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği’nde taşlar yerinden oynadı ve Teknik Direktör Ümit Özat ile yollar ayrıldı. Ligin 3. haftasında 19 Mayıs Stadı’nda oynanan maçta Fenerbahçe’ye 2-1 yenilen ve geride kalan 3 haftada topladığı bir puan ile sıralamada son basamağa inen kırmızı-siyahlılarda, önceki gece yapılan durum değerlendirmesinin ardından, genç çalıştırıcı ile devam edilmemesi yönünde karar alındı.
Sezona kendi sahasındaki K.Karabükspor beraberliği ile başlayan, ardından da Konyaspor’a deplasmanda 3-0 yenilen Gençlerbirliği, F.Bahçe önündeki 2-1’lik mağlubiyetin ardından, bir puanda kaldı. Bu, aynı zamanda Gençlerbirliği’nin son 25 sezonda ilk üç maçta en az puanla lige başlası anlamına geliyordu. Başkent temsilcisi en son 1992-1993 sezonunun ilk 3 haftasında puan alamamıştı.

Haberin Devamı

KULÜP YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

Gençlerbirliği, ayrılığı Başkan Murat Cavcav’ın, yazılı açıklaması ile duyurdu.
Açıklamada, Ümit Özat ile yapılan değerlendirmede karşılıklı olarak yolların ayrılmasında karar kılındığı ifadelerine yer verildi.
Takım, Özat’ın yönetiminde, 24 maçta; 10 galibiyet, 5 beraberlik ve 9 mağlubiyet alıp, ligi 46 puanla 8. bitirdi.
Yönetim, takımın başına, daha önce kırmızı-siyahlı ekipte 3 kez görev yapan Mesut Bakkal’ı getirmek için girişim başlattı. İrfan Buz isminin de alternatifler arasında değerlendirildiği belirtildi.

SÖZLERİ TARTIŞMA ÇIKARDI

Sivri dili ile bilinen Ümit Özat, daha önce görev yaptığı A.Gücü, M. İdmanyurdu ve Samsunspor’da olduğu gibi Gençlerbirliği’nde de tartışmaya yol açan söylemleri ve davranışları ile gündeme geldi.
Özat’ın, Beştepe’de çalıştığı dönemde, tartışma çıkaran sözleri:

8 Mayıs (M.Başakşehir-Gençlerbirliği lig maçı öncesi)

Ahmet Çakar’a attığı mesajda, “Beşiktaş 90. dakikada gol yiyor, M. Başakşehir 90. dakikada gol atıyor. Bu, bana, Denizli’de şampiyonluğu kaybettiğimiz sezonu hatırlatıyor.” Bu sözler, medyaya ‘Beşiktaş şampiyon olamaz’ diye yansımış, Özat, büyük tepki göstermişti.

11 Şubat (3-0 kaybedilen Alanya maçı sonrası)

“Serdar Gürler, 3-4 maçtır kendi başına oynuyor. Kendini biraz takımın üstünde görmeye çalışıyor. Aydın’ın ilk 11’de sahaya çıktığı maçlarda golü de asisti de yok. Takımda, “devlet memuru” zihniyetiyle oynayan 1-2 futbolcu var. Başka kulüplerle anlaştıklarını duyduk. Oyuncu son maça kadar gerekeni yerine getirmeli.”

Haberin Devamı

16 Temmuz (Yeni sezon öncesi açıklaması)

'LİMON SATARIM AMA GALATASARAY'A GİTMEM'

12 Ağustos (1-1 biten K. Karabükspor maçı sonrası)

“Muriç, sana her maç şans geliyor kardeşim. Bunu değerlendirmen lazım. Ahmet ve Uğur, bunlar bu takımın kaptanıysa, kaptanlığa yakışır şekilde oynayacak. Zeki’yi almasaydım bütün sezon Ahmet’e, Alper’i almasaydım, Halil İbrahim gelmeseydi, Uğur’a mahkum mu kalacaktım ? Önce kaptanlar bu işin ucundan tutacak. Ben bunları onların yüzüne de söylediğim için, sizlerin önünde de rahatça konuşabiliyorum. Getirisi götürüsü banaysa yüzlerine söylediğimi herkesin içinde de söylerim. Arkadaşlarının emeğini harcayamazsın”
Özat, bu 3 oyuncuyu Konyaspor maçı kadrosuna almadı. 2 hafta sonra F.Bahçe’ye karşı, Ahmet ve Uğur, 11’de sahaya çıkarken, Muriç, 2. yarı oyuna dahil oldu.

22 Ağustos (3-0 biten Konyaspor maçı sonrası)

Haberin Devamı

“Son 10 yılda en iyi dereceyi elde etmiş takımın daha ligin ikinci haftasında, hocasına, oyuncularına ve başkanına alay edercesine tezahüratlar yapmak taraftarlığa sığmaz. Bu kulübü, geçmişteki A.Gücü’ne çevirmeye ve kulübe hakim olmaya çalışıyorlar. Odamda puro içerken çekilmiş fotoğrafım sosyal medyada yayınlandı. Puro da içki de içerim. ‘Ben doldurur ben içerim. Günah benim kime ne’ diye söz var. Yüz kızartıcı suç mu işliyorum. Benim özel hayatım. Burdan kalkıp bir antrenörün yaptığı işi eleştirmeye, buradan vurmaya kalkıyorsan bunda terbiyesizlikten başka bir şey yok.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!