Oyunda 500 milyon dolarlık rekor

Güncelleme Tarihi:

Oyunda 500 milyon dolarlık rekor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2017 14:37

Türkiye oyun geliştiricileri son yıllardaki başarılı ihracat performansını 2016'da da sürdürdü. Oyun yazılımı ihracatını geçen yıl, önceki yıla göre yüzde 25 artıran sektör, 500 milyon dolarla yeni bir rekor kırdı.

Haberin Devamı

Ankara merkezli Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği Başkanı Ali Erkin, Türkiye'deki oyun geliştiricilerinin 2015'te 400 milyon dolarla yazılım ihracatında kendi alanında rekora imza attıklarını anımsatttı. Erkin şunları söyledi:
"Bu ihracatı çok az sayıda firmamızla yapmaktayız. 2016’da da rekor ihracat seviyesine ulaştık. Özellikle mobil alanda dünya çapında yeni markalar çıkarmayı başardık. Oyun sektöründe faaliyet gösteren şirket sayımızı artırdık. Yurt dışındaki önemli organizasyonlarda partner ülke olduk ve stüdyolarımız ile oyunlarımızın tanıtımını yaptık. Geride bıraktığımız yılda ihracatı yüzde 25 artırarak 500 milyon dolara çıkardık."

Oyunda 500 milyon dolarlık rekor

Haberin Devamı

KİTLE PROJELERİ BEKLİYOR

Yerli firmaların 2017'de vitrine çıkacak ya da çıkması beklenen projelerine ilişkin de bilgiler veren Ali Erkin, şunları kaydetti:
"Yakın zamanda çıkacak olan No70: Eye of Basir ilgiyle beklenen bir oyun. Geliştirme sürecini yakından takip eden bir oyuncu kitlesi vardı. Yurt dışında da oyunun çıkışını heyecanla bekleyenler bulunuyor. 2017'de adından söz ettirecek bir oyun olacağını düşünüyorum. Bunun yanında dünya çapında büyük bir hayran kitlesi olan Mount and Blade II: Bannerlord da çıkması sabırsızlıkla beklenen bir Türk oyunu. Serinin bu son oyununun da çıkışıyla birlikte önceki oyunların elde ettiği büyük başarıyı devam ettireceğini düşünüyoruz."

BAKMADAN GEÇME!