Kelime Bulucu oyunu oyna

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2021 16:26

90'lı yılların başında popüler olmaya başlayan kelime bulucu oyunu, Avrupa ülkelerinde Scrabble adıyla bilinmektedir. Hem bilgisayarda hem de mobil cihazlarda oynanabilen bu oyunda temel amaç, harflerin dizilişlerine göre yeni kelimeler türetmektir. En az iki kişiyle oynanan kelime bulucu oyununda, oyuncu sınırlaması yoktur. Kelime Bulucu oyununu şimdi Hürriyet Oyun üzerinden ücretsiz ve online olarak oynayabilirsiniz!

Haberin Devamı

Kelime bulucu oyunu genellikle 2 ya da 4 kişiyle oynanan ve kelime bilgisine dayanan bir oyundur. Hem gençlerin hem de yetişkinlerin büyük ilgi gösterdiği bu oyunda, amaç, oyuncunun elindeki harflerle yeni kelimeler türetmesidir.

Örneğin oyuna başlayan kişi, tahtaya TALİMAT yazar. Sırası gelen oyuncu elindeki harflere göre TALİMAT Kelimesinden yeni sözcükle türetir. Örneğin elinde A ve T harfi olan oyuncu, T harfine bu harfleri ekleyerek TAT yazar.

Kelime Bulucu Bilgisayardan Nasıl Oynanır?

Kelime bulucu oyunu bilgisayardan pratik bir şekilde oynanabilir. Üyelik gerektirmeyen bu oyun, en az 2 kişiyle oynanmaktadır. Elindeki harfleri daha çabuk bitiren ve daha fazla kelime türeten oyuncu, oyunu kazanır.

Kelime bulucu oyununda oyuncular türettikleri kelimelerin harf sayısına göre puan kazanırlar. Örneğin 3 harfli bir kelime türeten oyuncu 30 puan kazanırken, 9 harfli bir kelime türeten oyuncuya ise 90 puan verilir.

Haberin Devamı

Kelime Bulucu Telefonda Nasıl Oynanır?

Kelime bulucu oyunu telefona indirilebilir ve telefonda da pratik bir şekilde oynanabilir. Her oyuncuya 1 ya da 2 dakika verilir ve oyuncunun bu süre zarfında yeni kelimeler türetmesi gerekir.

Mobil kelime bulucu oyununda diğer kurallar şu şekilde sıralanabilir.

 1- Türetilen kelimeler Türkçe olmalıdır.

 2- Her kelimenin bir anlamı olmalıdır. Herhangi bir anlamı olmayan uydurma kelimeler kabul edilmez.

 3- Sırası gelen oyuncu elindeki harflere göre birden fazla kelime türetebilir ve daha fazla puan kazanabilir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!