Otobüsçülerin meslek hastalığı psikolojik

Güncelleme Tarihi:

Otobüsçülerin meslek hastalığı psikolojik
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2007 00:00

Bayramda da hizmet veren EGO şoförlerinin meslek hastalığı psikolojik çıktı. Otobüs Daire Başkanı Ömer Koca, "Şöförlerimizi 13 testten geçiyoruz" dedi.

BAYRAMDA 775 otobüs ile Ankaralılara hizmet veren EGO şoförlerinin meslek hastalığı psikolojik çıktı. Otobüs Daire Başkanı Ömer Koca, "Şoförlerimiz psikolojik rahatsızlıklar geçirebiliyor, belirli sürelerle 13 testten geçiyoruz" dedi.

"Birine kızdığımda artık ’Allah seni EGO da şoför yapsın’ diyorum" yakınmasında bulunan Koca, EGO şoförleri hakkında şu bilgileri verdi:

"Bütün mesleklerin meslek hastalığı vardır. Bu her meslek için kaçınılmazdır. Bizim otobüs şoförlerimizde de ister istemez psikolojik sorunlar oluşuyor. Çünkü çok ağır şartlarda ve koşullarda çalışıyorlar.

İŞTE SORULAR

Şoförlerimiz örneğin ömür boyu ’Bu araba nereye gidiyor?’ yada ’Otobüs şu caddeden geçer mi?’ gibi sorulara yanıt veriyor. Bu da ister istemez yıllar içinde bazı psikolojik sorunlara neden oluyor. Vatandaşların bu tip soruları ister istemez bir süre sonra şoförlerimizin psikolojilerini bozuyor."

DESTEK İSTİYORUZ

Ömer Koca, "Biz Ankaralı için elimizden gelenin en iyisini yapmak istiyoruz. Ancak vatandaşlarımızdan da destek istiyoruz. Örneğin, şikayette bulunurlarsa arkasında dursunlar" dedi.

DİKKAT DAĞINIKLIĞI

Koca, "Çalışanlarımızda oluşan ve en sık görülen rahatsızlık ise dikkat dağınıklığı. Bunu ise aşırı sinir izliyor. Bu sorunlar nasıl yansıyor derseniz, mesela şoför bir yaşlı otobüse binerken ’O bedavacı geldi’ diyebiliyor. Normalde bu der mi. Demez. Ama psikolojisi bozulmuş işte" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!