OSTİM’li sanayiciye Kazan’dan davet

Güncelleme Tarihi:

OSTİM’li sanayiciye Kazan’dan davet
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2017 15:39

Ankara'ya bir dizi görüşmelerde bulunmak üzere gelen Tataristan Başbakan Yardımcısı ve Sanayi, Ticaret Bakanı Ravil Zaripov, OSTİM’i ziyaret etti. Kazan Helicopters Fabrikası yetkilileri ve teknoloji geliştirme şirketi yöneticileriyle birlikte OSTİM Savunma ve Havacılık Kümelenmesi (OSSA) üyeleriyle bir araya gelen Tataristan heyeti, bilgi alışverişinde bulundu.

Haberin Devamı

OSTİM’li sanayicileri Başkent Kazan’a davet eden Zaripov, “Yaptığımız faaliyetleri tanıtıp ileride ne gibi iş birliği yapabiliriz? Bunun üzerine çalışmaya devam etmek istiyoruz” dedi.

EN GENİŞ EKOSİSTEM ANKARA’DA

Savunma ve havacılık sektöründe en geniş ekosistemin Ankara’da olduğuna dikkat çeken OSTİM Orhan Aydın, “Birbirimizi keşfedebilirsek bundan çok sayıda iş ve potansiyel çıkabileceğine inanıyorum” diye konuştu. Kazan’daki helikopter fabrikasının bir yatırımını Ankara’ya yapabileceğini aktaran Aydın, “Burada gerekli tüm ekosistem mevcut. Ankara’da üretmek üzere ortak bir ürün planlayalım. Burası yetenek havuzu” açıklamasını yaptı. TAI’nın OSTİM’de bir irtibat ofisi olduğunu hatırlatan Aydın, benzer iritibat ofisini Kazan Helikopter Fabrikası için de kurabileceklerini önerdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!