Osmanlı mutfağı Başkent’te

Güncelleme Tarihi:

Osmanlı mutfağı Başkent’te
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2012 00:00

Dedeman Otel, geleneksel Osmanlı Mutfağı’nı ve o döneme ait lezzetleri günümüze taşıyor. 30 Eylül’e kadar unutulmaya yüz tutmuş lezzetler misafirlere sunulacak.

Haberin Devamı

“Unutulmuş Lezzetler Haftası”nda Geleneksel Osmanlı Mutfağı’na ait yemek kültüründen lezzetler ziyaretçilere sunuluyor. Geleneksel Osmanlı Mutfağı’ndan özenle seçilen, safran ve sirkeyle yapılan, 18. yüzyıla ait “Buğdaylı Balık Çorbası”, 15. yüzyılda sultanların sofrasından eksik olmayan “Mastabe”, Osmanlı sofralarının meşhur mezelerinden “Fıstıklı Lor Salatası” ve “Fasulye Salatası” menüde yer alan zengin lezzetlerden bazıları. Has mutfağın vazgeçilmezi “Kestaneli Bulgur Pilavı” ile birlikte servis edilen kuru meyveli ve ballı “Mahmudiyye” ile Şirvani’nin tarifleri arasında yer alan bol meyveli “Terkib-i Çeşidiyye” ise menünün öne çıkan lezzetlerinden.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!