Ortakent-Yahşi bahar festivaline hazır

Güncelleme Tarihi:

Ortakent-Yahşi bahar festivaline hazır
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2017 16:19

Ortakent-Yahşi bahar festivaline hazır

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde bu yıl ilk kez düzenlenecek Ortakent-Yahşi Bahar Festivali'nde Tekerlekli Sandalye Tenis Türk Milli Takım kadrosu belirlenecek.

Bodrum ilçesindeki Ortakent Yahşi Güzelleştirme ve Mavi Bayrak Derneği (OYDER) yönetim kurulu üyeleri CHP'li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'u ziyaret ederek bu yıl ilk kez 17-21 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek 1. Ortakent-Yahşi Bahar Festivali ile ilgili bilgi verdi. OYDER'in ev sahipliğindeki festivalde Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından Yahşi Tenis Kulübü'nde Tekerlekli Sandalye Tenis Türkiye Şampiyonası düzenlenecek. Dereceye girenler arasından 5 kadın 5 erkek toplam 10 sporcu, Tekerlekli Sandalye Tenis Türk Milli Takım kadrosuna seçilecek. Festivalde ayrıca yelken yarışları, plaj voleybolu, yüzme yarışması, street ball, masa tenisi, squash, tenis turnuvası, golf, satranç, briç, tavla, konser, folklor, yerel yemeklerin tanıtımı, kumdan heykel, fotoğraf ve bisiklet kulübünün etkinliği gibi çok sayıda etkinlik düzenlenecek. Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu As Başkanı Önder Yurdagül, Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu Milli Takımlar Baş Antrenörü Ayhan Çelik, Türkiye Tenis Federasyonu üyesi Aydın Gönülalan ve OYDER üyesi Serkan Ceylan ile birlikte Başkan Mehmet Kocadon'u ziyaret eden OYDER Başkanı Ahmet Aras, Bodrum yarımadasının en özel köşelerinden biri olan Ortakent Yahşi'yi, kalıcı ve sürdürülebilir bir festival ile canlandırmayı ve hareketlendirmeyi planladıklarını anlattı. Aras, "Spor ve çeşitli kültür sanat aktivitelerini bir araya getirerek, bölgemizde bir sinerji yaratmayı hedefliyoruz. Organizasyon boyunca Bodrum'daki sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği de yaparak çok daha etkin ve canlı bir festivalle halkımızı buluşturacağız" dedi. Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu As Başkanı Önder Yurdagül ise Dünya Engelliler Haftası'nı da takip eden tarihlerde düzenlenecek olan etkinliğin bir sosyal sorumluluk niteliği taşıdığını vurguladı. Yurdagül, Tekerlekli Sandalye Türkiye Tenis Şampiyonalarını her yıl aynı tarihte burada yapmayı hedeflediklerini de dile getirdi.

ÇOCUKLARA ÖRNEK FESTİVAL

Bodrum'un tanıtımına katkı sunacak olan bu özel festivalin hazırlanmasında emeği geçen tüm kişi ve kurumlara teşekkür eden Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Belediyesi olarak festivale ellerinden gelen desteği vereceklerini anlattı. Başkan Kocadon, "Birçok eğitim kurumuna destek oluyoruz. Benim için önemli olan; iyi eğitim almış ve sporla iç içe olan çocuklar yetiştirmek. Bu nedenle bu festival, tüm çocuklarımıza örnek olacak bir etkinlik. Birçok spor dalının içinde bulunduğu festival, eğitici ve öğretici rolüyle de dikkat çekiyor. Özellikle de engelli dostlarımızın katılacağı Tekerlekli Sandalye Tenis Türkiye Şampiyonası'nın festivale ayrı bir güzellik katacağına inanıyorum" dedi.

Bodrum Kaymakamlığı, Bodrum Belediyesi ve Bodrum Ticaret Odası'nın destekleriyle OYDER tarafından 17-21 Mayıs 2017 tarihleri arasında düzenlenecek Ortakent Yahşi Bahar Festivali, Bodrum'un Ortakent Yahşi Mahallesi'nde yapılacak.

Yaşar ANTER / BODRUM (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!