Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Nevşehir’e geliyor

Güncelleme Tarihi:

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Nevşehir’e geliyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2017 16:50

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Nevşehir’e geliyor

Haberin Devamı

Sinan KORKMAZER/NEVŞEHİR, (DHA) - ORMAN ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 21 milyon lira tutarındaki 11 yatırım müjdesi ile yarın Nevşehir’e gelecek.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, yarın saat 10.30’da, Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenecek toplam maliyeti 17 milyon lirayı bulan 4 tesisin toplu temel atma törenine katılacak. Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Devlet Su İşleri (DSİ) inşa edilecek Acıgöl- Tatlarin Sulaması Yenileme ile 2 taşkın koruma tesisi ve Orman Genel Müdürlüğü tarafından ağaçlandırma ve ormancılık projesi adı altında yapılacak tesisin temelini atacak.
Nevşehir’de 6 aileye gelir getirici tür, 7 aileye de Orköy sertifikası ile 3 muhtarlığa yangın söndürme tankeri verecek olan Prof. Dr. Eroğlu, badem, ıhlamur ve ceviz fidanı türlerinden oluşan toplam 2 bin 500 fidanı da vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtacak.
Bakan Veysel Eroğlu tarafından temeli atılacak tesislerle 4.550 dekar zirai arazi suya kavuşacak ve 2 ilçe merkezi ile 1 belde taşkın zararlarından korunacak. Ayrıca ormancılık projeleri ile Nevşehir’de ağaçlandırma yapılacak ve ormanların bakımı sağlanacak. 
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, programı çerçevesinde ayrıca 6 Eylül 2013 ve 3 Nisan 2016 tarihlerinde Nevşehir’e verdiği 295 milyon liralık TL’lik 20 müjdeye ilave olarak 21 milyon lira yatırım bedeline sahip 11 müjde daha verecek. Müjdeler arasında sulama şebekesi yenileme, taşkın koruma tesisleri, gelir getirici tür ağaçlandırma, orman köylülerine kredi verilmesi, Göreme Tarihi Milli Parkı’na yürüyüş yolu yapılması ile 2 otomatik meteoroloji gözlem istasyonunun kurulumu yer alıyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!