Ordu'dan Suriye'ye 2 TIR gıda yardımı gönderildi

Güncelleme Tarihi:

Ordudan Suriyeye 2 TIR gıda yardımı gönderildi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2017 13:04

Ordu'dan Suriye'ye 2 TIR gıda yardımı gönderildi

Haberin Devamı

Nedim KOVAN/ORDU, (DHA) - ORDU Valiliği İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından yürütülen yardım kampanyası kapsamında Ordu'da toplanan 2 TIR dolusu gıda yardımı Suriye'ye gönderildi.


Ordu'da AFAD ve SYDV tarafından yardım kampanyası düzenlendi. Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü önünde düzenlenen törenle 2 TIR dolusu gıda yardımı Suriye'ye gönderildi. Törene katılan Ordu Valisi Seddar Yavuz, yardımlaşmanın önemine dikkat çekerek, Türkiye'nin sadece müslümanlara değil, dünyada ki tüm mazlumlara kucak açtığını söyledi. Küresel güçler tarafından islam dünyasının kan ve gözyaşı ile imha edildiğinin altını çizen Vali Yavuz “Bu güçler, islam dünyasından her tür mezhepsel çatışmaları gözlüyor ve maalesef coğrafyamız kanla, gözyaşıyla yoğruluyor ve derin acılar çekiyor. Milyonlarca insan evinden, barkından oluyor. Yine maalesef ölen kardeşlerimizin değeri, kıymeti bilinmiyor ve göz ardı edilmeye devam ediliyor” dedi.

Vali Yavuz'un konuşmasının ardından yardım TIR'ları dualar eşliğinde uğurlandı. Ordu Valiliği aracılığı ile Suriye’ye şuana kadar toplam 8 TIR dolusu yardım malzemesinin gönderildiği öğrenildi.


FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!