Ordu Valisi'nden proje çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Ordu Valisinden proje çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2016 16:42

Ordu Valisi'nden proje çağrısı

Haberin Devamı

Nedim KOVAN/ORDU, (DHA) -  Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Avrupa Birliği hibe fonlarından yararlanmanın önemini anlatarak "Karadeniz’de kıyısı olan ülkelerle bazı konularda iş birliği yapmak, onlarla iletişime geçip yapacağımız, hazırlayacağımız projelerin finansmanını bu kaynaktan sağlayabiliriz. Aksi halde biz faydalanamazsak, başkaları faydalanıyor" dedi. 

Ordu'da Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından 'Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı'nın 2014-2020 dönemi kapsamında bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Bir otelde gerçekleştirilen toplantıya, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Yücel, Vali Yardımcısı Mehmet Ali Özkılınç, daire müdürleri ve sivil toplum kuruluşları katıldı.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, Avrupa Birliği hibe fonlarından yararlanmak üzere proje üretmenin önemine değinerek, "Türkiye’nin her yerindeki şehirler, her konuda proje üretiyorlar. Sivil toplum örgütleri, şirketler, resmi kuruluşlar proje üretiyor. Ordu Valiliği görevine geldiğimde proje üretmede gerilerde olduğunu gördüm. Bazı konularda hiç müracaat etmemişiz ya da iller sıralamasında geri durumdayız. Tüm imkanlar ve potansiyel burada da var. Eğitilmiş insanlarımız var. Niye yapmıyoruz? Niye takip etmiyoruz? Bu konuda kendimize gelip proje üretmeye ağırlık vermemiz gerekiyor” dedi.

Finanse edilen bazı projelere de dikkat çeken Vali Balkanlıoğlu, "Karadeniz’de kıyısı olan ülkelerle bazı konularda iş birliği yapmak, onlarla iletişime geçip yapacağımız, hazırlayacağımız projelerin finansmanını bu kaynaktan sağlayabiliriz. Aksi halde biz faydalanamazsak, başkaları faydalanıyor. Uzman arkadaşlarda hazır buraya kadar geldi detaylandıracaklar. Bu sınır ötesi işbirliği nedir? Finansman kaynağı nasıldır? Nasıl faydalanılabilir? Ne tür projeler geçerlidir? Bu konularda sizleri bilgilendirecekler. Bunları dikkatle dinleyip müracaat edin" şeklinde konuştu.

Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Yücel, program kapsamında 19.7 milyon Euro hibe verileceğini belirterek, "Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı’nın havzada yer alan ülkelerdeki sivil toplum örgütlerinin ve yerel yönetimlerin işbirliğine olanak tanıması dolayısıyla büyük önem arz etmektedir. Ülkemizin yanı sıra Bulgaristan, Ermenistan, Gürcistan, Moldova, Romanya, Ukrayna ve Yunanistan'dan kamu kurumları, yerel yönetimler, üniversiteler ve sivil toplum örgütlerinin işbirliğine olanak tanıyan bu çok taraflı bir işbirliği programı ülkemizde Edirne'den Trabzon'a, İstanbul'dan Samsun'a, Tekirdağ'dan Çorum'a Karadeniz kıyısında ve civarında bulunan 25 ilin katılımına açıktır. Programın 2014-2020 döneminin ilk teklif çağrısına Haziran 2016'da çıkılacak olup, bu kapsamda 19,7 milyon Euro hibe verilecektir" dedi.

Toplantıda, Karadeniz Programı hakkında genel bilgilendirme yapılarak 2014-2020 dönemindeki başlıca değişiklikler ve 2007-2013 döneminde uygulanan projelerden çıkarılan dersler hakkında katılımcılar bilgilendirilirken, program altında proje uygulamış kurum ve kuruluşlar tarafından deneyim paylaşımı gerçekleştirildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!