Ordu Üniversitesi "!f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali"ne hazırlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Ordu Üniversitesi f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivaline hazırlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2015 14:40

Haberin Devamı

ORDU (AA) - Ordu Üniversitesi'nin "!f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali"ne evsahipliği yapacağı bildirildi.

ODÜ'den yapılan yazılı açıklamada, 14 yıldır şubat ayında düzenlenen ve yaklaşık 70 bin kişilik izleyici kitlesiyle sinemayı bir araya getirerek sinema ve insanlar ile şehirler ve ülkeler arasında köprüler kuran "!f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali"ne bu yıl Ordu Üniversitesinin de ev sahipliği yapacağı belirtildi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema-TV Bölümü Başkanı Doç. Dr. Mehmet Yılmaz koordinatörlüğünde gerçekleştirilecek etkinlikte çok sayıda sinema filminin sanatseverlerle buluşacağı ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

"Canlı yayın aracılığıyla 20-22 Şubat'ta İstanbul ile eşzamanlı film gösterimlerinin yapılacağı etkinlikte festival ruhu Ordu'da da yaşanacak. Kültür sanat hayatına ve sinema alanında akademik dünyaya yeni bir soluk getirerek dünyanın birçok bölgesinden farklı perspektifleri sinema izleyicisinin beğenisine sunan !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali'nin son 3 günündeki sinema gösterimleri Ordu Üniversitesi-Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema-TV Bölümü, CO2 Medya ve OFSAD işbirliği ile ODÜ Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek."

Haberin Devamı

Açıklamada, "Hayata, çocuklara ve akıl-dışına saygı" temalarının hakim olduğu filmlerin gösterileceği festivalin, 20 Şubat'ta gösterime girecek "1001 Gram" ile başlayacağı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"21 Şubat'ta devam edecek gösterim kuşağı çerçevesinde 'Hayat var! Yırca, Validebağ' ve 'Yuva Öğretmeni' filmleri sinemaseverlerle buluşacak. !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali'nin son gününde ise izleyiciler 'Gümüşsuyu' filmiyle Suriye Otoportresi'nde Suriye'de yaşanan insanlık dramına dair izlere tanıklık edecek. Tüm sinemaseverlere ücretsiz olan festival, 22 Şubat'ta gösterimi yapılacak 'Yes Men İsyanda' filmiyle son bulacak."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!