Ordu’da Balık Tezgahları Şenlendi

Güncelleme Tarihi:

Ordu’da Balık Tezgahları Şenlendi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2015 14:22

ORDU DÜZ MAHALLEDE BALIKÇILIK YAPAN ARİF YÜKSEL, AV SEZONUNUN AÇILMASI İLE TEZGAHLARIN ŞENLENDİĞİNİ SEZONDAN BEKLENTİLERİNİN YÜKSEK OLDUĞUNU SÖYLEDİ.

Ordu’da 1 Eylül’de açılan balık av sezonunun ardından balık tezgahları şenlenirken, sezonun ilk yerli hamsisi 10 TL’den satılmaya başlandı.
Ordu’da 1 Eylül tarihinde ’Vira Bismillah’ diyen balıkçılar avlarına devam ederken, uzun süredir boş kalan balık tezgahları da şenlenmeye başladı. Av sezonunun başladığı bugünlerde balıkçıların ağlarına en çok istavrit takılırken, istavriti palamut takip etti. Balık av sezonun başlaması ile sezonun ilk yerli hamside tezgahlardaki yerini aldı. Ordu’da çıkan ilk yerli hamsi 10 TL’den satışa sunuldu.
Ordu’nun Altınordu ilçesine bağlı Düz Mahalle’de bulunan kapalı çarşıda balıkçılık yapan 56 yaşındaki Arif Yüksel, sezondan beklentilerinin yüksek olduğunu belirtti. İlerleyen dönemlerde balık oranlarının azalacağından endişe ettiklerini ifade eden Yüksel, "Balık av sezonun başlaması ile tezgahlarımız şenlendi. Av sezonun ilk haftasında en çok istavrit ve palamut tutuldu. Sezonun ilk haftasında ayrıca Karadeniz hamside tezgahlara indi ve 10 TL’den satışını yapmaya başladık" dedi.
"ERKEN ÇIKAN HAMSİ, ERKEN BİTEBİLİR"
Av sezonunun başladığı ilk bir haftayı, balık fiyatlarını ve erken çıkan hamsiyi değerlendiren Yüksel, "Av sezonu açıldı ve bizler uzun süredir boş kalan tezgahlarımızı doldurduk. İlk hafta en çok istavrit balığı tutuldu ve satışlarımız o yönde seyretti. Denizlerimizde palamut balığında var ama büyük takımlar palamut tutmadığı zaman ürün az olur ve palamut balığının ucuzladığını göremeyebiliriz. Sezon açıldığından bu yana Marmara hamsisi satılıyordu, bu günlerde az da olsa yerli hamsi çıkmaya başladı. Yerli hamsiyi 10 TL’den satışa sunduk. Karadeniz’de hamsinin erken çıkması, erken biteceğinin bir göstergesi olabilir. Yeni sezonla birlikte fiyatlarda çok büyük değişiklikler yaşanmadı ve bugünlerde palamut 8, kefal 10, mezgit 12, somon 15, alabalık 12 ve hamsi 10 TL’den alıcı buluyor" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!