Önal üniversite için orta yollu konuştu

Güncelleme Tarihi:

Önal üniversite için orta yollu konuştu
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2010 00:00

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi için Çubuk ilçesiyle yarış halinde olan Kazan’da incelemelerde bulunan Vali Kemal Önal, orta yollu konuştu. Önal, “Her iki tarafı gücendirmemek adına Yıldırım Beyazıt Üniversitesi her iki ilçe arasında paylaştırılabilir” dedi.

ANKARA Valisi Kemal Önal, Kazan ilçesinde incelemelerde bulundu. İlk olarak kaymakamlığı ziyaret eden Vali Önal, Kaymakam Veysel Beyru’dan ilçedeki eğitim ve sağlık yatırımlarıyla ilgili bilgi aldı. Belediye Başkanı Lokman Ertürk de Ankara’da yapılması planlanan Yıldırım Beyazıt Üniversitesinin Kazan’da kurulması konusunda destek istedi.
Ertürk, üniversite için Kazan’ın bütün şartları taşıdığını, üniversite yerinin de hazır olduğunu belirterek, “Çubuk’la aramızda büyük bir yarış var. Ancak Kazan, ulaşım imkanlarıyla, sanayisiyle, tarımıyla, coğrafi konumuyla üniversite kurulması için gerekli bütün şartları taşımaktadır” dedi.

Çubuk çok istekli

Vali Önal da Kazan’ın çok hızlı geliştiğini, burada bir devlet üniversitesi kurulması gerektiğini ifade ederek, “Çubuk da bu konuda çok istekli. Sizin de en az onlar kadar istekli olduğunuzu görüyorum. Her iki tarafı gücendirmemek adına Yıldırım Beyazıt Üniversitesi her iki ilçe arasında paylaştırılabilir” diye konuştu. Vali Önal, ilçedeki bir fabrika ile ay sonunda açılması planlanan Ankara Lojistik Üssü’nü de gezdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!