Okul polisleri görev başında

Güncelleme Tarihi:

Okul polisleri görev başında
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2009 00:00

Ankara Valisi Kemal Önal “128 okulumuzda Okul Polis’i uygulaması başlıyor. Çok kısa süre içinde Başkent genelindeki tüm okullanrımıza da yaygınlaştıracağız” dedi.

İLK ve orta dereceli okulların güvenliğinden sorumlu olacak 200 Okul Polisine sertifikaları verildi. Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde düzenlenen sertifika ve protokol imza töreninde konuşan Ankara Valisi Kemal Önal, proje için özel olarak seçilmiş polislerin 15 günden bu yana çocuk psikolojisi ile ilgili eğitimlerini tamamladıklarını ifade ederek “128 okulumuzda pilot uygulama başlıyor. Çok kısa sürede bu proje Ankara genelinde tüm okullarımızda yaygınlaştırılacak” dedi. Okullarda görev alacak 200 polise seslenen Önal, “Polisle ilk defa karşılaşacak öğrencilere çok iyi yaklaşınız, onlara bir ağabey, baba, arkadaş ve dost gibi davranınız tavsiyesinde bulunarak, bu projenin, okul idarecileri ve öğretmenlere de çok faydalı olacağını söyledi.

Türkiye’nin konumu itibarıyla uyuşturucu ticaretinin geçiş noktasında görüldüğünü belirten Önal, düzenlenen operasyonlar sonrasında yakalanan bir suç örgütünün 10 yaşındaki bir öğrenciye bile uyuşturucu kuryeliği yaptırdığının belirlendiğini söyledi. Önal, “İşte benim okul polisim bu ayarlamayı da yapacak. O çocukları davranışlarından tanıyacak. Diğer çocuklarımızı bu tehlikelerden olabildiğince koruyacak” diye konuştu. konuşmasında okul servisi güvenliğine de değinen Kemal Önal, okullar açılmadan önce servis güvenliğini yüzde 100 sağlamayı hedeflediklerini belirtti. Velilere seslenen Önal, “Bu konuda aldığımız tedbirlere lütfen uyun. Bunlar çünkü gözünüz gibi büyütmeye çalıştığınız çocuklarınızın can ve mal güvenliği için önemli” dedi.

Okullar istatistiğe göre belirlendi

ANKARA İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan ise kendisinin de uzun yıllar okul müdürlüğü yaptığını belirterek, okul güvenliğinin çok önemli olduğunu ifade etti. Proje kapsamında belirlenen okulların çevresel asayiş istatistiklerine göre tespit edildiğini ifade eden Aydoğan, veliler için endişelenmelerine gerek olmadığını söyledi.

Özdemir: Öncelikli görevimiz güvenlik

ANKARA Emniyet Müdürü Orhan Özdemir de gençlerin güvenliğinin sağlanmasının emniyetin öncelikli görevlerinden biri olduğunu ifade ederek şunları söyledi: Sloganımız güvenli okul, güvenli çevre, güvenli gelecektir. Çeşitli güvenlik gerekçeleri göz önünde tutularak belirlediğimiz okullara birer polis memuru görevlendiriyoruz. İlk planlamada bu uygulama 128 okulda başlatılacak ve ileride genişletilerek yaygınlaştırılacaktır. Bu projeyle okullardaki mevcut güvenlik düzeyini daha da güvenli hale getireceğiz. Bir yerde polisin varlığı önemli bir caydırıcı unsurdur. Okul çevresinde bir polsin varlığı bile okulu daha güvenli hale getirecektir. Okul idaresi ve öğretmenlere de tehdit oluşturabilecek her türlü olumuszluğun önlenmesinde okul idaresiyle birlikte bir bütünün tamamlayıcısı olacağız.

Ailelerin işbirliği önemli

Ailelerin de bizimle işirliği yapması işimizi oldukça kolaylaştıracaktır. Çocuklarındaki tün değişiklikleri bizle paylaşmak için çekinmemeleri ve zamanında aktarmaları menfaatleri icabıdır. Çocuğunuzun şiddete başvurmasını sla hoşgörmeyin bıçak gibi aletleri taşımasına müsaade etmeyin. Günün her saati bizden yardım isteyeceyebileceğinizi unutmayın.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!