Okul işitme tarama programı başladı

Güncelleme Tarihi:

Okul işitme tarama programı başladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2016 16:57

Okul işitme tarama programı başladı

Haberin Devamı

OSMANİYE Halk Sağlığı Müdürlüğü, 2016-2017 eğitim öğretim yılı işitme tarama programını, Kadirli İlçesi'ne bağlı Aydınlar Köyü İlköğretim Okulu'nda başlattı.
Etkinlikte Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şube Müdürü Zübeyde Gündede tarafından, İlçe Toplum Sağlığı Merkezi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü personeline bilgilendirme yapıldı. Gündede, Türkiye'de çocukluk çağında sık görülen sağlık sorunlarının erken tanınması ve gerekli tedavilerin sağlanması amacıyla çeşitli tarama programların yürütüldüğünü belirterek, şu bilgileri verdi:
"Yenidoğan Tarama ve İşitme Tarama Programları, Okul Çağı Çocuklarda İşitme Tarama Programı da bunlardandır. Her yıl ülkemizde yaklaşık 1 milyon 300 bin bebek doğmakta ve her bin bebekten 2-3’ü ileri derecede işitme kaybı ile dünyaya gelmektedir. İşitme sadece bebeklik döneminde değil çocukluk döneminin her evresinde büyük bir öneme sahiptir. İşitme kayıpları hastalıklar, yaralanmalar ve işitme kaybına neden olan genetik hastalıklara bağlı olarak doğum sonrası dönemde de ortaya çıkabilmektedir.
İşitmenin eğitimdeki önemine dikkat çeken Gündede, bu nedenle okullarda çalışmalar yürütüldüğünü sözlerine ekledi.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!