Öğretmenlik Tanrı Sanatıdır!

Türk milli takımı Play Off’ta Hırvatistan’a elendi, tamam…

Haberin Devamı

75–80 milyonluk ülkeden sporcu çıkaramıyor muyuz efsanesi sürüyor, bu da tamam…

Peki, sporcuları keşfedecek onları küçük yaşlarında fark edebilecek hocalara şans veriyor muyuz? Teknik direktörlerden ya da alt yapı hocalarından bahsetmiyorum, bahsettiğim şey en temel eğitim kurumları olan okullarımızın beden eğitimi öğretmenleri!

Sonuç; GEÇİNİZ!

Yıllarını spor akademilerine ve üniversitelere verip sonunda sadece genç nesillere bir şeyler aktarmak isteyen öğretmenlerimiz kendilerine sahip çıkacak birilerini beklemeye devam ediyor.
“Gemisini yürüten kaptan, bana dokunmayan yılan bin yaşasın” misali yaşayan, sadece konuşarak ve Tweet yazarak memleketi kurtaran bizler bugünlere gelmemizi sağlayan öğretmenlerimize artık sahip çıkmanın zamanıdır.
Bu kadar yaygarayı neden yaptığıma gelecek olursak;
Bugün ülkemiz olimpiyatlara, şampiyonalara ve uluslararası turnuvalara aday olurken, spor altyapısının gelişmesi, okullarda gençlerin spor dallarına teşvik edilmesi, çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan uzak durması, sağlıklı nesıllerin sosyal ve kültürel gelişimleri konularına önem vermemektedir.  Okullarda ihtiyaç yüzünden beden eğitimi derslerine başka branştan olan öğretmenler girmekte ve bunun gereği olarak sportif başarı ve fair play ruhu öğrencilere aşılanamamaktadır.

Sen nereden biliyorsun diyorsanız, cevabı basit; Atamasını bekleyen 33 bin beden eğitimi öğretmeninden.

Şimdi soruyorum?

*Bu ülkeden sporcu çıkaramadığımızı savunanlar;  33 bin öğretmenin atamasını yapsalar ve her biri gittiği okulda sadece 1 sporcu keşfedebilse kaç spor dalında ihya oluruz?
*A Milli takımına 11 bulamayanlar; bu 33 bin öğretmenden sadece 33’ü birer futbolcu bulsa kaç tane milli takımımız olur?
*Bu ülkede 10029 okul, beden eğitimi öğretmeni beklerken, ellerinden tutmayı bekleyen küçük sporcuları kimler keşfedecek?
Bizde beden eğitimi dersleri “gidin arkaya top oynayın, eşofmansız gelenler de serbest” şeklinde yıllar yılı tezahür ettiğinden ve bu düzeni sürdürenlerde şu an başımızda olduğundan 33 bin öğretmeni kim neylesin?

Öğretemediğiniz Günleriniz Kutlu Olsun!..

Yazarın Tüm Yazıları