Öğrencilere madde ve teknoloji bağımlığı eğitimi verildi

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilere madde ve teknoloji bağımlığı eğitimi verildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2017 13:13

Öğrencilere madde ve teknoloji bağımlığı eğitimi verildi

Haberin Devamı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından,  lise öğrencilerine yönelik "Madde ve Teknoloji Bağımlılığı" konulu eğitim semineri düzenlendi.
Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından toplumda sağlıklı ailelerin çoğalmasına katkıda bulunmak amacıyla geliştirilen Aile Eğitim Programı çerçevesinde, Osmaniye Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü koordinesinde Sosyal Hizmet Merkezi Eğitim ve Danışmanlık Birimi Personellerince verilen eğitim, Mehmet Akif  Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirildi.
Eğitim Birimi personellerinden öğretmen Zeliha Toprak, madde bağımlılığı hakkında eğitim vererek  bağımlılık denince birçok insanın aklına alkol ya da madde bağımlılığının geldiğini belirterek, "Ama aslında bağımlılık davranışsal bağımlılıkta olabiliyor. Yani internet bağımlılığı, kumar bağımlılığı, cinsel bağımlılıkları gibi birçok bağımlılık var aslında. Bağımlılık aslında insanın kendine zarar verdiği halde bırakmak istemesine rağmen bir takım davranışlardan kendisini alamaması. Bunu yapmadan önce bir heyecan, absürt sonra yaptığında bazen suçluluk, suçluluk olmayabilir tabi bir süre sonrada eğer bu maddeyse tolerans gösterebiliyor" dedi.
Sosyolog Kübra Akkaş ise 'Neden Teknoloji - İnternet Bağımlılığı?' hakkında eğitim verdi. Sosyolog Akkaş, "Bu konuda ailelere eğitim verilmesindeki temel amaç her türlü bağımlılıkla mücadelede ailenin önemine ve ailelerin nasıl bir rol üstlenmesi gerektiğine dikkat çekmektir. İçinde bulunduğumuz teknoloji çağı ve günlük yaşantımıza kaçınılmaz olarak nüfuz eden teknolojik ürünlerin hem insanlara sayısız faydaları var hem de yeni problemleri beraberinde getiriyor"diye konuştu.
Eğitim programı, öğrenciler ile Eğitim Birimi Personelleri arasında karşılıklı soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!