Öğrencilere, "küresel ısınma ve çevre bilinci" eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilere, küresel ısınma ve çevre bilinci eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2015 16:12

- Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin: "Yılda milyonlarca çocuk temiz su bulamadığı için hayatını kaybediyor"

Haberin Devamı

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde, öğrencilere "küresel ısınma ve çevre bilinci" eğitimi veriliyor.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Belediye Başkanı Fatma Şahin, eğitim programı kapsamında Karataş İMKB İlkokulunda düzenlenen etkinliğe katıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Şahin, çocuklara hayatı öğretmek istediklerini belirtti.

Suyun önemini vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:

"Yılda milyonlarca çocuk temiz su bulamadığı için hayatını kaybediyor. Çünkü temiz suyu yok, temiz gıda yok. O yüzden bizim onlara karşı borcumuz var, çünkü kaynak sınırlı, dünyadaki kapasite belli. Bunu doğru şekilde nasıl kullanacağız. Bilinçli kullanacağız. Suyu kullanmayın demiyoruz. Suyu bilinçli, verimli kullanmadan, tasarruftan bahsediyoruz. O yüzden bugün su timi olduğunuz zaman ne oluyor biliyor musunuz. Sizler artık bizim öğretmenlerimizsiniz. Bize ders vereceksiniz."

Haberin Devamı

Şahin, öğrencilerden, anne ve babalarını suyu tasarruflu kullanmaları konusunda uyarmalarını istedi.

Gaziantep'te yeterince su olmadığını ve içme suyunun Kahramanmaraş'tan getirildiğini kaydeden Şahin, "Bizim yıllık ödediğimiz elektrik parası diğer şehirlerin 10 katı. Suya ödediğimiz parayı aşağı düşürmek için çalışıyoruz. Geçen yıl son 40 yılın en kurak dönemi yaşandı. Bu yıl yağan yağmurlarla barajların doluluk oranı arttı. Bunu bilinçli bir şekilde kullanmak gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Şahin, hava kirliliğiyle mücadele kapsamında otobüsleri doğal gaza çevirmeye başladıklarını, sanayi bölgelerinde de tedbir aldıklarını aktardı.

GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler de proje kapsamında çocukları su konusunda bilinçlendirmek için 34 okulda 50 bin öğrenciye eğitim vereceklerini bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!