Öğrencilerden 'mektuplu' destek

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilerden mektuplu destek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2017 12:51

Öğrencilerden 'mektuplu' destek

Haberin Devamı

HATAY'ın Yayladağı ilçesi Yavuz Selim İlkokulu ve Özgürlük Esintileri Geçici Eğitim Merkezi öğrencileri ve öğretmenleri "Birlikteyiz" projesi kapsamında Hatay Valisi Erdal Ata'yı ziyaret etti.
Yayladağı Kaymakamı Ömer Faruk Yüce ve Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Kalkan da öğrencilere eşlik etti.  Vali Ata, kritik bölgelerde görev yapan asker ve polislerin moral ve motivasyonunu arttırmak amacıyla öğrenciler tarafından hazırlanan proje hakkında Kaymakam Yüce'den bilgiler aldı.
MEKTUP VE LOKUM GÖNDERDİLER
Vali Ata, öğrencilerin mektup yazıp meşhur Yayladağı lokumu ile askerlere gönderdikleri  'Birlikteyiz' projesinin çok anlamlı olduğunu dile getirdi. Bu düşünceli davranışları için öğrencileri tebrik eden Vali Ata, "Bulunduğumuz coğrafya zor bir coğrafya, adeta bir ateş çemberinin içinde yaşıyoruz. Türkiye 1984 yılından beri terörle mücadelede bir çok şehit verdi. Diğer taraftan hem kendi ülkemizin güvenliği hem de Suriye'nin toprak bütünlüğünün sağlanmasında askerlerimiz önemli bir görevi ifa ediyorlar. Suriye'deki gelişmeler ile başlayan süreç, güvenlik birimlerimiz açısından birçok riski içinde barındırıyor.  Öğrencilerimiz tarafından yapılan bu proje, güvenlik görevlilerimize moral ve motivasyon olması bakımından anlamlı bir proje olmuş. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
PROJENİN İKİNCİ ETABI BAŞLADI
Yayladağı Kaymakamı Ömer Faruk Yüce ise yaptığı konuşmada, "Ben Yayladağı'na gelmeden önce ilçemizde Yavuz Selim İlkokulu Müdürü ve Özgürlük Esintileri Geçici Eğitim Merkezi koordinesinde 'Sizinleyiz" isimli bir proje gerçekleştirilmiştir. Askerlerimizin motivasyonunu arttırmak için öğrencilerimiz mektup yazdılar ve lokum eşliğinde askerlerimize gönderdiler. Bu projenin ikinci etabı olarak da "Birlikteyiz" sloganı ile özellikle Fırat Kalkanı Harekâtında görev yapan askerlerimize ilçemizdeki hem Suriyeli hem de kendi vatandaşımız olan öğrencilerimiz bu projeyi planladılar. Öğrencilerimiz hep birlikte lokumlar hazırladılar, mektuplar yazdılar. Bunları biz askerlerimize ulaştırılmak üzere teslim ettik" dedi.
 Konuşmaların sonunda proje kapsamında Türk ve Suriyeli öğrenciler Vali Ata'ya da lokum sundular ve hatıra fotoğrafı çektirdiler.

HATAY, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!