ODTÜ’nün yeni rektörü Acar:Duruşum, üniversite duruşu

Güncelleme Tarihi:

ODTÜ’nün yeni rektörü Acar:Duruşum, üniversite duruşu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2008 00:00

Başkan Gökçek’le ODTÜ tartışmalarının odağındaki isim Rektör Prof. Dr. Akbulut dün görevi Prof. Dr. Ahmet Acar’a teslim etti. Yeni rektör de net konuştu: "Benim duruşum üniversitenin duruşudur. Gökçek’in taleplerinin yasal temeli olduğuna inanmıyorum."

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi’yle son dönemde yaşadığı imar, Eymir gölü ve su konusundaki tartışmaların odağı olan ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut dün görevi ODTÜ İşletme Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Ahmet Acar’a teslim etti. Yeni rektör Acar da Gökçek’e yönelik olarak net konuştu ve "Benim duruşum üniversitenin duruşudur. Gökçek’in taleplerinin yasal temeli olduğuna inanmıyorum" dedi.

Eski Rektör Akbulut’un muhalif çizgisiyle tanındığının hatırlatılması üzerine yeni Rektör Acar, "Ben kendimi ODTÜ çizgisinde tanımlıyorum. ODTÜ’yü temsil için buradayım. ODTÜ’nün değerleri bellidir. ODTÜ bu ülkede en yüksek standartlara sahiptir. Yenilikçi ve ilerici olmakla, toplumsal sorumluluk ve güvenle adını özdeşleştirmiştir. Bundan sonra da çizgimiz aynı çizgi olacaktır" açıklamasını yaptı.

Bir hayli duygulandığı gözlenen, görevi teslim sırasında gözleri yaşaran Akbulut, "İçim rahat, gözüm arkada değil" diyerek başladığı ve basın mensuplarının sorularını da yanıtladığı konuşmasında şunları söyledi:

"İçim rahat gözüm, arkada değil. ODTÜ ve Eymir emin ellerde. Belki de bu bizim şansımız. Her zmaan emin ellerdeydi şimdi de emin ellerde. Bundan sonra labaratuvarıma döneceğim ve çalışmalarımı sürdüreceğim. Ankara suyuyla ilgili analizlerimiz sürüyor. Beni en çok memnun eden İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Çevre ve Orman Bakanlığı’nın konuyla ilgilenmesi. İlk arsenik analizi yapıldığında Sayın Gökçek’e o zaman ulaşamamıştık, faks çekmiştik. Konuyla ilgili hem valiye hem de İçişleri Bakanlığı’na bilgi vermiştik. Bizim analizimize kadar arsenik Türkiye’de konuşulan bir konu değildi. Arsenik büyük bir risk. Önceden zehir olarak bilinirdi. Az miktarda da olsa sürekli arsenik alınırsa kanser etkisi olduğu son 10-15 yılda konuşulmaya başlandı. Biz de Türkiye çapında böyle bir dikkat çekmiş olduk.

Siyaseti düşünmüyorum

Rektörlük sonrası düşüncelerimi daha önce de açıkladım. Birileri siyaset için bugünlerde benimle görüşecekmiş diyorlar ama bilgim yok. Çok eskiden beri siyasete yakıştıranlar oldu. Hareketli biri olduğum için insanlar siyaseti yakıştırıyor. Ben kendim için hiç bir siyasi plan yapmadım. İlerisi için bilemezsiniz ama Türkiye’nin şu ortamında siyaset düşünmüyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!