Numan Olcar, TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyeliğine Seçildi

Güncelleme Tarihi:

Numan Olcar, TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyeliğine Seçildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2015 14:46

MERSİN TURİZMİNİN GELİŞMESİ ADINA YAPTIĞI ÇALIŞMALARLA TANINAN MERSİN TURİZM PLATFORMU BAŞKANI NUMAN OLCAR, HAFTA SONUNDA İSTANBUL’DA YAPILAN TÜRSAB GENEL KURULU’NDA YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİNE SEÇİLDİ.

Mersin turizminin gelişmesi adına yaptığı çalışmalarla tanınan Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar, hafta sonunda İstanbul’da yapılan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Genel Kurulu’nda Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi.
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) tarafından 2005’te hazırlanan RİS Mersin Projesi meyvelerini vermeye başladı. Mersin’in öncelikli sektörleri arasında yer alan ve 2007’de kurulan Turizm Platformu ile çalışmalara başlanan turizm sektöründe, uzun yıllardır kent turizminin gelişmesi için gerek yurt içinde gerekse yurt dışında durmaksızın çalışmalar yürüten Numan Olcar, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen TÜRSAB 22. Olağan Genel Kurulu’nda Yönetim Kurulu’na seçildi. Olcar’ın, yönetime seçilmesiyle 43 yıllık TÜRSAB tarihinde ilk kez bir Mersin temsilcisi de yönetimde yer almış oldu.
Seçimler sonrasında açıklama yapan Olcar, Türkiye’nin turizm sektörünün lokomotif kurumunda yönetim kurulu üyesi olarak görev almanın gururunu yaşadığını belirterek, “Bu durum, bölgemizin tecrübelerinin çok daha yaygın bir platformda paylaşılması ve paralelinde TÜRSAB networkünün bölgemize kazandırılması adına büyük önem taşıyor. RİS Mersin Projesi’nin bu kadar başarıyla bu noktaya gelmesinden ve bu projenin sağladığı imkanlarla destek ve bilinirlikle TÜRSAB gibi üst segment bir kurumda görev almaktan dolayı büyük mutluluk duyuyorum” dedi.
“KENT TURİZMİ DAHA ÜST NOKTALARA TAŞINACAK”
Mersin’in turizm serüveninin 2007’de başladığını ve karşılaşılan tüm olumsuzluklara rağmen bugünlere gelindiğini hatırlatan Olcar, “Çevremizdeki tüm olumsuzluklara rağmen Mersin ismi Antalya, Kapadokya, İstanbul gibi Türkiye’nin güzel turizm bölgeleriyle birlikte anılıyor. Bu, yapılan algı çalışmalarının ve tanıtım faaliyetlerinin ne kadar doğru sürdürüldüğünün önemli bir kanıtıdır. Bu noktada bu vizyonu görüp projenin gerçekleştirilmesine büyük katkı sunan MTSO’nun değerli Başkanı, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri bu güzel sonucun en önemli destekçisi ve parçasıdır. Bu dönemde Mersin, turizm adına kenetlenmiştir. Kent tarihimizde ilk kez Büyükşehir Belediyesi’nin bölge turizmini ele alış şekli, yönlendirmesi, katkı sağlaması değişmiş; ortaya koyduğu vizyonla kent turizminin gelişmesinin önemli bir parçası olmuştur. Bu nedenle Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz’a da teşekkür etmek isterim. Bundan sonraki çalışmalarda değerli Valimiz Özdemir Çakacak’ın himayelerinde Büyükşehir Belediyesi ve MTSO’nun güçlü destekleriyle sektörümüzün değerli paydaşlarıyla kent turizminin daha üst noktalara taşınacağından kimsenin kuşkusu olmasın” ifadelerini kullandı.
“BÖLGEMİZE FARKLI YATIRIMLARI GETİRME HEDEFİNDEYİZ”
TÜRSAB bünyesindeki görev ile birlikte bölgenin tanıtım ağının gelişeceğine dikkat çeken Olcar, oluşacak network ile bölgeye farklı yatırımlar ve teşvikleri getirebilmeyi hedeflediklerini kaydetti. Bölgede jeopolitik sıkıntılara rağmen kurvaziyer çalışmalarının hızla devam ettiğine işaret eden Olcar, Mersin’e duyulan güvenle gemilerin Mersin Limanı’na yanaşmaya devam ettiğini dile getirerek, bu alandaki çalışmaları da yoğunlaştıracağını ifade etti. Mersin Kurvaziyer Limanı Projesi’ne yoğunlaşacaklarını kaydeden Olcar, ayrıca önümüzdeki süreçte Tarihi Kent Projesi’ni de geliştirmeyi planladıklarını belirterek, “Mersin’i Avrupa şehirlerinde olduğu gibi ışıklandırıp, tabelalarını, kent parklarını düzenleyeceğiz. Bisiklet yolarıyla yeniden dizayn edilecek plajlarıyla güzel bir görünüm kazandıracağız” dedi.
8KYM-Y)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!