Nobel Ödülü Alan Prof. Dr. Aziz Sancar, Seminere Konu Oldu

Güncelleme Tarihi:

Nobel Ödülü Alan Prof. Dr. Aziz Sancar, Seminere Konu Oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2015 13:12

NOBEL ÖDÜLÜ ALARAK TÜRKİYE’YE BÜYÜK BİR GURUR YAŞATAN PROF. DR. AZİZ SANCAR, KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ’NDE DÜZENLENEN “PROF. DR. AZİZ SANCAR VE NOBEL” BAŞLIKLI SEMİNERE KONU OLDU.

Nobel ödülü alarak Türkiye’ye büyük bir gurur yaşatan Prof. Dr. Aziz Sancar, Kilis 7 Aralık Üniversitesi’nde düzenlenen seminere konu oldu.
Fen Edebiyat Fakültesi konferans salonunda düzenlenen “Prof. Dr. Aziz Sancar ve Nobel” konulu seminerin konuşmacıları Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bektaş Tepe ile Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Doğramacıoğlu oldu. Nobel’in tarihsel gelişimini anlatan Doğramacıoğlu, “Nobel, Alfred Nobel tarafından kurulan derneğin, insanlığa hizmet edenleri ödüllendirmek amacıyla verdiği prestijli bir ödüldür. İlk olarak 1901 yılında verilmeye başlanan Nobel ödülünü ülkemizde ilk olarak edebiyat alanında Orhan Pamuk aldı. Şimdi de kimya alanında Prof. Dr. Aziz Sancar, Nobel ödülü aldı ve bizlere büyük bir gurur yaşattı” dedi.
Nobel’in hangi alanlarda verildiğini de anlatan Doğramacıoğlu’nun ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bektaş Tepe konuşma yaptı. Sancar’ın ödül aldığı çalışma hakkında bilgi veren Prof. Dr. Tepe, “Sancar hücrelerin hasar gören DNA’larını nasıl onardığını açıklığa kavuşturan bir çalışma yapmış ve bu çalışması ile ödül almıştır. DNA onarımı, hem kanserin önlenmesi hem de kanser tedavisi için büyük önem taşımaktadır” diye konuştu.
Prof. Dr. Tepe ayrıca, disiplinli çalışmanın gençlerimizin geleceğini şekillendirecek en önemli unsurlardan birisi olduğunu belirterek gelecek kuşakların bu başarıyı daha ileri noktalara taşıyacağına olan inancını dile getirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!