Nilüfer Müzik Festivali üç ayrı sahnede sanatçıları müzikseverlerle buluşturdu

Güncelleme Tarihi:

Nilüfer Müzik Festivali üç ayrı sahnede sanatçıları müzikseverlerle buluşturdu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2017 12:41

Nilüfer Müzik Festivali üç ayrı sahnede sanatçıları müzikseverlerle buluşturdu

Haberin Devamı

Orhan SENCER / BURSA, (DHA) - TÜRKİYE’nin en büyük festivallerinden Nilüfer Müzik Festivali dün Bursa’da başladı.
Nilüfer Belediyesi tarafından Bursa’daki Balat Atatürk Ormanı’nda bu yıl üçüncüsü düzenlenen Nilüfer Müzik Festivali, üç ayrı sahnede yerli ve yabancı sanatçıları müzikseverlerle buluşturdu. 'Sorumlu Üretim, Sorumlu Tüketim' sloganıyla dün başlayan ve 13 Ağustos Pazar günü sona erecek festivalin ilk gününde Katalan müzik grupları La Pegatina ve Txarango’nun yanı sıra Gaye Su Akyol, Adamlar, The Away Days ve Can Gox’un da aralarında bulunduğu toplam 15 isim sahne aldı.
Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Bukle Erman, DHA’ya yaptığı açıklamada Nilüfer Müzik Festivali’nin Avrupa Festivaller Birliği’nde Türkiye’yi temsil eden tek kamplı festival olduğunu belirterek, şunları söyledi:
“Avrupa Festivaller Birliği’ne üye olduktan sonra sorumluluğumuz biraz daha arttı. Çünkü Nilüfer Müzik Festivali, kamplı festivallerde Türkiye’yi temsil eden tek festival. Her sene festivalde ekip de büyüyor, alan da doluyor. 260 dönümlük arazinin her noktasını değerlendiriyoruz. Yola çıkış çizgisinden taviz vermeden sağlıklı bir büyüme gerçekleştiriyoruz. Bu yıl katılımcılar bunu daha net görecektir.”
HEDEF 120 BİN KİŞİ
Geçen yıl 70 bin kişinin festivale katıldığını açıklayan Erman, “Bu yıl hedefimizi yükselttik. Toplam 120 bin kişinin katılmasını bekliyoruz. Sıcak havaya rağmen gündüz saatlerindeki konserlerde bile çok iyi bir kalabalık vardı. İlk iki yıl 5 bin kişilik olan kamp alanı da bu yıl 15 bin kişiye çıkarıldı ve tüm kamp alanı doldu” dedi.
'BURSA’NIN EN GÜVENLİ ALANI'
Güvenlik tedbirlerine de değinen Bukle Erman, şu ifadeleri kullandı:
“Bursa’nın en güvenli alanındayız şu an. 250 özel güvenlik görevlimiz var. Bu yıl aramalar x-ray cihazlarıyla yapılıyor. Havalimanına girer gibi iki kademeli bir giriş var. K-9 köpeklerimiz var, onlar da alanlarında uzman köpekler. Her türlü güvenlik önlemini almış durumdayız.”
“YABANCI GRUPLARI TÜRKİYE’YE GETİRMEK ÇOK ZOR”
Birçok yabancı sanatçının Türkiye’ye gelmek istemediğini vurgulayan Erman şunları kaydetti:
“Yabancı grupları Türkiye’de festivale getirmek çok zor. İptal olan konserleri, festivalleri duyuyoruz ve üzülüyoruz. Bu sektörün canlı kalmasını biz de arzu ediyoruz. Ülkenin durumu nedeniyle birçok yabancı sanatçı Türkiye’ye gelmek istemiyor. Ancak Nilüfer Müzik Festivali olarak oluşturduğumuz listedeki isimlerin hepsi geldi. Gelen gruplar da çok memnun olduklarını dile getirdiler.”
FESTİVAL ALANINDA METEOROLOJİ UZMANI
Bukle Erman, festival alanında bu yıl bir meteoroloji uzmanı görevlendirildiğini açıklayarak, şunları söyledi:
“Bu yıl festival alanında meteoroloji uzmanımız var. Sürekli meteorolojik bilgiler geliyor ve ona göre önlem alıyoruz. Mesela çok rüzgar olacaksa sahnede ona göre önlemler alınıyor. Yağmur bekleniyorsa teknik aletlerle ilgili önlemler alınıyor.”
ENDÜSTRİYEL GIDA SOKULMUYOR
Festival alanına endüstriyel gıda sokmadıklarını da belirten Bukle Erman, şöyle konuştu:
“Yeme içme alanlarında endüstriyel gıdaları sokmuyoruz. Festivalimizde tekelleşmeye izin vermiyoruz. Daha çok yerel lezzetleri ve kadın derneklerinin yaptığı ürünler satılıyor. Kısır ve dolmalı güzel bir festival oluyor.”
Festivalde bugün Duman, Gevende, Memoria de Peixe, Flört ve Son Feci Bisiklet’in de aralarında olduğu 15 isim sahne alacak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!