En prestijli süperyatların bulunduğu kıyılar

Güncelleme Tarihi:

En prestijli süperyatların bulunduğu kıyılar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2016 14:09

Süperyatların pek çoğunun önümüzdeki yaz aylarını Akdeniz sahillerinde geçireceği tahmin edilse de, halen dünyanın farklı yerlerinde seyirlerini sürdürüyorlar. Belki de bir kısmı, daha az tercih edilen bölgelere seyahat planı yapıyor olabilirler. Dünyanın pek çok farklı köşesinde görülebilen süperyatların, ilkbaharda nerelerde olduklarını araştırdık ve 10 farklı yerdeki süperyatları sizler için derledik.

Haberin Devamı

1) Topaz - Abu Dabi

En prestijli süperyatların bulunduğu kıyılar

Topaz süperyatı, geçtiğimiz yıl sezon sonu Kasım ayında Yunanistan’ın Atina kentinde görülmüştü. Bu yılın ilk günlerinde ise yeniden Abu Dabi’ye geri dönmüştü. Topaz’da şu anda konuk olup olmadığı tam olarak bilinmiyor ancak, süperyat 60 konuğa kadar aynı anda hizmet verebilecek büyüklüktedir.Lürssen tersanesinde üretilen Tim Heywood tasarımı olan Topaz, zaman zaman özel davetler için charter olarak kiralanabiliyor. 2014 yılında gösterime giren Para Avcısı (Wolf of Wall Street) filminin yıldızı Leonardo Di Caprio, 2014 Dünya Futbol Şampiyonası süresince Brezilya’da bu süperyatta kalmıştı.

Haberin Devamı

2) Enigma XK - Antarktika

En prestijli süperyatların bulunduğu kıyılar

71,4 metre uzunluğundaki lüks keşif süperyatı Enigma XK, halen Antarktika’da bulunuyor. Enigma XK, bir balıkçı gemisinden süperyata dönüştürülmüştür. 7.000 deniz mili seyir olanağı bulunan süperyat, dünyanın en ilgi çekici noktalarında görülmeye devam ediyor. Daha önceleri de yine Antarktika’da Neko Limanı ve Lemaire kanalında görülmüştü.Enigma XK, EYOS Expeditions ortaklığında konuklarına “dünya kalitesinde ve ısmarlama keşif yolculuğu” turlarını dünyanın en uzak noktalarına gerçekleştiriyor. 12 konuğun ağırlanabildiği süperyattaki en büyük süit kamarada, 180 derece görüş bulunuyor. Enigma XK, buzullara yapılacak seyahatler için dünyanın en mükemmel yatı olarak bilinmektedir.

3) Ocean Victory - Singapur

En prestijli süperyatların bulunduğu kıyılar

140 metre uzunluğundaki Ocean Victory, Şubat ayının ortasından beri bağlı bulunduğu Singapur’daki Keppel Bay marinada bulunmaya devam ediyor.Ocean Victory’nin sahibi, çelik patronu milyarder Viktor Rashnikov. Süperyat 2014 yılında, Fincantieri tersanesinde SOLAS yönetmeliklerine uygun olarak üretilmişti. Ocean Victory’de 36 konuğa kadar ağırlama yapılabiliyor. Devasa boyutlardaki süperyatta 7 güvertede, altı yüzme havuzu, iki helikopter pisti ve pek çok spa mekanı yer alıyor.Ocean Victory, son bir yıl içinde Güney Pasifik’te seyahat yaptıktan sonra, geçen yıl Haziran ayında Yeni Zelanda’nın Auckland kentinde ve Avustralya Sidney’de görülmüştü.

Haberin Devamı

4) Venus - Meksika

En prestijli süperyatların bulunduğu kıyılar

Apple’ın kurucusu Steve Jobs için tasarlanan Venus süperyatı, en son Mart ayında, Meksika’nın Baja California Sur eyaletinin başkenti La Paz kentinde görüntülere yakalandı. 79 metre uzunluğundaki süperyat, tatil sezonu boyunca Karayip Adası St. Maarten’deki Isle Del Sol Marina tesislerinde bağlı durumda pek çok kez görüntülendi. Karayip Adalarına seyahate çıkmadan önce, geçen yılın sonlarında Fransa’daki Monaco Marine tersanesinde kapsamlı bir yenilemeden geçirilirken de görüntülenmişti. Venus’ün geçen yıl yaz aylarında, ülkemizin güney kıyıları da dahil olmak üzere Türkiye ve Yunanistan gezileri, basında fazlasıyla yer bulmuştu.Bilgisayar endüstrisinin dahisi Steve Jobs’un ölümünden sonra tamamlanabilen Venus süperyatı, halen eşi Laurene Powell Jobs adına kayıtlı bulunuyor. Hollanda’daki Feadship tersanesinde üretilen süperyatın maliyetinin, 100 milyon Euro’yu aştığı konusunda bilgiler mevcuttur.

Haberin Devamı

5) Equanimity - Avustralya

En prestijli süperyatların bulunduğu kıyılar

Equanimity süperyatı, en son Avustralya'nın kuzey kesiminde bulunan, Queensland Eyaleti’nin bir kenti olan Cairns’de görüntülendi. 91,5 metre uzunluğundaki süperyatın Avustralya’nın kuzeyine, dünyanın en harika dalış noktalarından birisi olan Lizard Adaları’nı ziyaret ettikten sonra geldiği tahmin ediliyor. 2014 yılında Danimarka’daki Oceanco tersanesinde üretilen Equanimity, tersanenin “Passenger Yacht Code” özelliğine sahip ilk süperyatı. Equanimity’de 26 konuk ağırlanabiliyor ve konuklara 28 mürettebat hizmet veriyor. Çin asıllı Malezyalı milyarder Jho Low’a ait olan Equanimity, süperyatlar arasında en iyi spa özelliğine sahip yat olarak da bilinmektedir. Yatta bir sauna, bir hamam, köpük banyosu, güzellik salonu, oldukça büyük bir havuzu ve helikopterpisti bulunmaktadır. Equanimity, geçen yıl Ekim ayında da Japonya’nın Yokohama kentinde görüntülenmişti.

Haberin Devamı

6) Vava II - Sri Lanka

En prestijli süperyatların bulunduğu kıyılar

İngiltere’de üretilen en büyük süperyat olan Vava II, en son Sri Lanka’nın Colombo kentinde görüntülendi. 6 güvertesi bulunan süperyat, macera dolu lokasyonlara yaptığı seyirler ile adından sıkça söz ettiriyor. Süperyatların en saygın ödülü olan “World Superyacht Awards” için, bu yıl “Gezgin” kategorisindeki finalistleri arasında, Vava II süperyatı bulunuyor.Vava II Şubat ayında yaptığı Antarktika seyahati sonrasında Güney Afrika’nın Cape Town kentine uğramıştı. Süperyatın Antarktika seyahatinde yatın ortaklarından olan Kirsty Bertarelli’nin Instagram’dan paylaştığı fotoğraflarda ailesi ile birlikte bu macera dolu seyahatten aldığı haz belli oluyordu.2012 yılında teslim edilen Vava II süperyatının mühendislik ve tasarımını Redman Whiteley Dixon üstlenirken, yatın iç dekorasyonunda Remi Tessier imzası bulunuyor. Şimdilerde el değiştiren ve Pendennis Plus ismini alan Devonport tersanesinde üretilen, en mükemmel İngiliz süperyatı olarak bilinen Vava II, yat sahibinin Feadship üretimi olan Vava süperyatının yerini almıştı.

Haberin Devamı

7) Galactica Super Nova - Hollanda

En prestijli süperyatların bulunduğu kıyılar

Galactica Super Nova, bugüne kadar Heesen tersanelerinde üretilen en büyük süperyattır. Geçtiğimiz günlerde süperyat, Hollanda’nın Hellevoetsluis kentindeki Heesen tersanesinin çevresinde deniz testlerini yaparken görüntülendi. 70 metre uzunluğundaki Galactica Super Nova, tersane çevresindeki testleri tamamladıktan sonra kuzey denizindeki testlere başlayacak. Süperyatın Mayıs ayının sonundan önce sahibine teslim edilmesi bekleniyor. Daha sonra ise acemilik seyrini Hollanda’dan Karadağ’a doğru yapacak. Süperyatın yaz aylarını Akdeniz’de geçirmesi, sonrasında ise Eylül ayında Monaco Yacht Show’a katılacağı tahmin ediliyor.

8) Escape - Qatar

En prestijli süperyatların bulunduğu kıyılar

Gulf Craft tersanesinde üretilen 45 metre uzunluğundaki Escape süperyatı, Katar’da dış aydınlatmasının oluşturduğu harika görüntüsü ile herkesi büyülemeye devam ediyor.Escape, bugüne kadar Gulf Craft tersanesinde üretilen en büyük yat olarak, geçen yıl mayıs ayında kendinden çokça söz ettirmişti. Escape, tersanenin Majesty 155 serisi süperyatlarının ilki. Geçtiğimiz yıl ikinci Majesty 155 serisi süperyatın üretimine başlanacağı açıklanmasına rağmen, o günden sonra süperyat hakkında herhangi bir bilgi alınamadı.

9) Octopus - Fransız Rivierası

En prestijli süperyatların bulunduğu kıyılar

Microsoft’un kurucularından olan Paul Gardner Allen’in sahibi olduğu Octopus süperyatı, geçtiğimiz kış aylarında Maldiv Adaları’na yaptığı uzun seyirden geri döndü ve son günlerde Fransız Rivierası’nda göründü. Mayıs ayının ilk günlerinde, Fransa’nın güneyindeki Nice kentinde Cap d'Antibes’de görüntülendi.126 metre uzunluğundaki Octopus, dünyanın en büyük keşif süperyatı. Efsane süperyatın, pek çok kez görüntülendiği ve gelecek hafta başlayacak olan Cannes Film Festivali süresince bölgede olacağı tahmin ediliyor. Geleneksel olarak Paul Allen her yıl yaklaşık 200 konuğun katıldığı cömert bir parti düzenlemektedir.

10) Vanish - London

En prestijli süperyatların bulunduğu kıyılar

Vanish süperyatı , bu yılın ilkbahar aylarını İngiltere’de geçirdi. 66,25 metre uzunluğundaki Vanish, geçtiğimiz hafta İngiltere’nin başkentine ulaştığında çevredeki herkesin bakışları üzerine toplandı. Vanish, halen Londra’nın göbeği Tower Hill semtinde, Thames nehrinin kenarındaki Tower Bridge'in yakınında, Design Museum önünde bağlı bulunuyor. Geçtiğimiz Şubat ayında Hollanda’daki Feadship tersanesinde denize indirilen süperyat, Mayıs ayının ilk günlerinde sahibine teslim edilmişti.

yatvitrini.com Tarafından Hazırlanmıştır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!