Nazilli’de 27 Bin Öğrenciye ‘Güvenli İnternet Kullanımı’ Eğitimi Verilecek

Güncelleme Tarihi:

Nazilli’de 27 Bin Öğrenciye ‘Güvenli İnternet Kullanımı’ Eğitimi Verilecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2015 16:37

AYDIN’IN NAZİLLİ İLÇESİNDE, İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN VE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN KOORDİNATÖRLÜĞÜNDE GERÇEKLEŞEN PROJE İLE İLÇEDE Kİ 17 LİSEDE 27 BİN ÖĞRENCİYE ‘GÜVENLİ İNTERNET KULLANIMI’ EĞİTİMİ VERİLECEK.

Aydın’ın Nazilli ilçesinde, İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde gerçekleşen proje ile ilçede ki 17 lisede 27 bin öğrenciye ‘Güvenli İnternet kullanımı’ eğitimi verilecek.
3 Mart’ta Nazilli Anadolu Lisesi ile başlanan eğitimlere Nazilli Menderes Anadolu Lisesinde gerçekleşen seminer ile devam edildi. Okulun konferans salonunda gerçekleşen ‘Güvenli İnternet Kullanımı’ seminerine, Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, ilçe Cumhuriyet Başsavcısı İlker Yazıcı, ilçe Jandarma Komutanı Baki Deniz, ilçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Berksoy ile ilçe Milli Eğitim Müdürü Özcan Bilgi ve okulun öğrencileri de katıldı. Seminerde öğrencilere doğru ve güvenli internet kullanımı konusunda bilgi veren Aydın Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru İzzettin Fahir Kahraman, internet ve bilgisayar oyunlarının bağımlılığa neden olabileceğini de belirtti.
“BAĞIMLILIK KÖTÜ SONUÇLAR DOĞURUYOR”
İnternetin güvenli kullanıldığı sürece çok faydalı bir teknoloji kaynağı olduğunu söyleyen Aydın Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü polis memuru İzzettin Fahir Kahraman, öğrencileri bilgisayar karşısında fazla zaman geçirmemesi konusunda uyararak internet hırsızlığına da dikkat çekti. Kahraman, “Sevgili öğrenciler, internet ve bilgisayar başında kalacağınız zamanı iyi ayarlayın. İnternet dünyasının sizin zamanınızı çalmasına izin vermeyin. İnternet bağımlılığı birçok örneği olduğu gibi insanları çeşitli hastalıklara hatta ölüme bile götürebiliyor. Bunun dışında facebook adreslerimiz birçok bilgimizi barındırıyor. Bunlara herkes kolaylıkla ulaşabiliyor. Facebook’u eviniz düşünün ve facebook duvarınızı da evinizin kapısı olarak düşünün. Evinizin kapısını herkese açar mısınız? Bu yüzden facebook duvarınızı da herkese açmayın” dedi.
Kahraman ayrıca öğrencilere güvenli internet kullanımı ili ilgili videolar da izleterek öğrencilerden gelen soruları da cevapladı. Seminer sonunda polis memurları tarafından öğrencilere internet kullanımı hakkında bilgilendirme broşürü de dağıtıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!