Nallıhan’da sanata engel yok

Güncelleme Tarihi:

Nallıhan’da sanata engel yok
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2017 14:38

Nallıhan’da sanata engel yok

Haberin Devamı

Hasan OLUM/NALLIHAN, (Ankara) (DHA)- NALLIHAN Kaymakamlığı, Nallıhan  Belediyesi ve Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğü işbirliğiyle engellilere yönelik, “Sanata Engel Yok, Mucize Eller Atölyesi” adı altında oyuncak bebek ve diğer hediyelik eşya yapımını kapsayan meslek edindirme kursları ilgi görüyor. 
Ankara’nın Nallıhan İlçesinde açılan kurslarla engelli vatandaşların, hem kolay iş bulma imkanlarına kavuşturulması hem de boş zamanlarını değerlendirmelerinin sağlanmasına yönelik açılan kursta engelli vatandaşların ürün üretmelerinin yanı sıra, beceri kazanmaları, kendi fikirlerini ortaya koyabilmeleri, ürün tasarımı hakkında beceri kazanabilmeleri ve sosyalleşmeleri amaçlanıyor.
Açılan kurslardan 14 engelli kursiyer faydalanıyor. Aldıkları teorik ve pratik eğitimler sonucunda  çeşitli ürünler üretmenin mutluluğunu yaşayan engelli vatandaşlar, engellilerin de imkan sağlandığında birçok işi becerebileceklerini göstermek ve kendilerinin de toplum içinde yerlerinin olduğunu kabul ettirebilmek,  tüketen değil üreten insanlar olmak için bu kurslara katıldıklarını söyledi. Kursiyerler, aynı zamanda kurslara devam ettikçe aylık 500 TL alarak aile bütçelerine katkı da sağladıklarını bildirdi. Kursiyerler, kendilerine destek olan Nallıhan Kaymakamı Murat Kahraman, Belediye Başkanı İsmail Öntaş ve kurs yetkililerine teşekkür etti.
İlçede engelli vatandaşlara yönelik proje ve kursların devam edeceği öğrenilirken kursları tamamlayan kursiyerlere sertifika verileceği ve engelli vatandaşların ürettikleri ürünlerin Nallıhan’da ve Ankara’da açılacak sergilerdeki stantlarda yerini  alacağı ifade edildi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!