Müzik yolculuğu sona erdi

Güncelleme Tarihi:

Müzik yolculuğu sona erdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2017 15:48

Sevda-Cenap And Müzik Vakfı tarafından düzenlenen 34. Uluslararası Ankara Müzik Festivali, Şef Gürer Aykal yönetimindeki Ankara Gençlik Senfoni Orkestrası’nın MEB Şura Salonu’nda Mehmet Başman anısına verdiği konserle tamamlandı.

Haberin Devamı

34. Uluslararası Ankara Müzik Festivali Sevda-Cenap And Müzik Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Başman konuşmasında, “Her yıl, 4 Nisan’da vakıf kurucularımızdan Cenap And anısına düzenlediğimiz ve senfonik orkestra konseri ile açılan festivalimizin kapanış konserleri, bu yıldan itibaren vakfımızı ve festivalimizi bugünlere taşımış 28 yıllık başkanımız Mehmet Başman anısına yapılacak ve sizlerle 35. festivalimizde buluşacağız” dedi. ERKİN’İN 1. SENFONİSİ
Ankara, Başkent, Bilkent ve Hacettepe üniversitelerinin katkılarıyla gerçekleşen Devlet Sanatçısı ve SCA Müzik Vakfı Danışma Kurulu Başkanı şef Gürer Aykal’ın yönettiği kapanış konserinde ilk olarak; Johannes Brahms’ın  “Keman, Viyolonsel ve Orkestra için Konçertosu”, kemanda Hande Küden ve viyolonselde Nil Kocamangil’in solistliğinde Ankara Gençlik Senfoni Orkestrası’nca seslendirildi. Ardından Ulvi Cemal Erkin’in 1946 yılında bestelediği ve yurtdışında çalınan ilk Türk Senfonisi unvanı taşıyan “1. Senfoni” seslendirildi. 

BAKMADAN GEÇME!