Müzayedede dokuma kültürü benimsetilecek

Güncelleme Tarihi:

Müzayedede dokuma kültürü benimsetilecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2017 10:26

Müzayedede dokuma kültürü benimsetilecek

Haberin Devamı

Hüseyin ÖZBALI/ANKARA, (DHA)- ANKARA'da, Anadolu kültürünü yansıtan el emeği, göz nuru ile dokunan asırlık halı ve kilimler, düzenlenecek müzayede yolu ile antikaya gönül verenlerin beğenisine sunulacak.

Asırlık 170 halı, 5 Mart Pazar günü saat 14.00'de Kavaklıdere Büklüm Sokak'ta bulunan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Evi'nde gerçekleştirilecek müzayedede satışa çıkarılacak. Asırlık dokuma kültürümüzü bir kez daha gözler önüne sereceklerini ifade eden Aydın Halıcılık Genel Koordinatörü Mehmet Aydın, "Yok olmaya yüz tutmuş asırlık el dokuması halı ve kilim kültürümüzü gözler önüne sereceğiz. Amacımız, dokuma kültürümüzün yeniden canlanması ve uluslararası değer görmesi" dedi.

Her dokumanın bir sanat değeri taşıdığını ifade eden Aydın, "Anadolu'nun her noktasında asırlar önce el emeği ve göz nuru dökülerek adına ağıtlar yakılmış, türküler söylenmiş desen desen ve renk renk dokunmuş halıları bir kez daha gözler önüne sereceğiz" dedi. Ayrıca ilgi görmesi beklenen hat sanatının önemli ustaların eserlerinden oluşan 24 ayar altın kullanılarak yazılan 5 adet tezhip, yine müzayede yolu ile satışa sunulacak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!