MUTSO Başkanı Ercan'dan ekonomi açıklaması

Güncelleme Tarihi:

MUTSO Başkanı Ercandan ekonomi açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2018 17:07

MUTSO Başkanı Ercan'dan ekonomi açıklaması

Haberin Devamı

MUĞLA Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, Türkiye ekonomisinde son günlerde yaşanan gelişmelerin dış kaynaklı olduğunu söyledi.

MUTSO Başkanı Ercan, ülkede son günlerde yaşanan ekonomik gelişmeler ve finansal durum ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Ercan, son iki yıldır, özellikle de son günlerde hem siyasi hem de ekonomik anlamda bir takım belirsizliklerin söz konusu olduğunu ifade etti. Ülke ekonomisinde yaşanan gelişmelerin dış kaynaklı olduğunu belirten Ercan, "Küresel anlamdaki istikrarsızlık, ABD merkezli yapılan ve ülkemizi hedef alan uluslararası diplomatik nezaket kurallarına uymayan bazı açıklamalar ve İran'a yönelik yaptırım karaları ile daha da artmaktadır. Ülkemizde yaşanan bu gelişmeler ilimiz ekonomisini de etkilemektedir. Özellikle ilimiz ekonomisinin ağırlıklı olarak turizm, tarım ve madencilik sektörleri üzerinde yoğunlaştığı dikkate alınırsa ve bu sektörlerin ihracata yönelik alanlar olması sebebiyle, yaşanan olumsuzluklardan minimum düzeyde etkilenmeleri muhakkaktır" dedi.

Başkan Ercan, Türkiye üzerine geçmiş yıllarda siyasi ve askeri gibi şekillerde oynanan oyunların şimdi de ekonomik olarak oynandığını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"15 Temmuz sürecinden sonra bu oyunların artarak devam ettiğini görmekteyiz. Hiçbir ulusal ve uluslararası diplomatik, siyasi ve ekonomik realite ile bağdaşmayan ve ülkemizi hedef alan bu ekonomik saldırı sürecini de hep birlikte aşacağız. Bugünler ülkemiz ve ilimiz açısından birlik günüdür. Bu zorlu süreci, birlik, beraberlik ve azimle çalışarak, üreterek ve istihdamı ön planda tutarak aşabiliriz. Yıllardır çok önemli krizleri geride bırakan reel sektörümüzün bu süreçten de başarıyla çıkacağına olan inancımız tamdır. Ülkemiz ekonomisinin temelleri sağlamdır. İş dünyası olarak, gerekli önlemlerin zaman geçirilmeden alınarak ve alınan bu kararların uygulanarak, ekonomimizin yeniden istikrarlı bir şekilde sürdürülebilir büyüme sürecine süratle döneceğine inanıyoruz."

Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!