Mut’ta 19 Eylül Gaziler Günü Kutlaması

Güncelleme Tarihi:

Mut’ta 19 Eylül Gaziler Günü Kutlaması
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2015 11:08

MERSİN'İN MUT İLÇESİNDE 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

Mersin’in Mut ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü düzenlenen törenle kutlandı. Törenin ardından gazi ve yakınlarına Bulutbey Otel’de sabah kahvaltısı ikramı yapıldı.
Atatürk anıtı önünde yapılan törene, Mut İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Garnizon Komutanı Jandarma Teğmen Mustafa Korkmaz, Belediye Başkanı Nebi Yılmaz ile gazilerin yanısıra, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Şehit ve gaziler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı. Çelenk sunumunun ardından Jandarma Astsubay Mehmet Karafakılı, gaziliğin önemini ve gazilerimizin tarihteki şanlı kahramanlıklarını anlatan bir konuşma yaptı. Yapılan konuşmaların ardından Lise öğrencileri gaziler için yazmış oldukları şiirlerini okumalarının ardından anıt önündeki tören sona erdi.
Törenin ardından Gazilere Jandarma İlçe komutanlığı tarafından Bulutbey Otel’de sabah kahvaltısı ikramı yapıldı.
Kahvaltının ardından bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, “Türk milletinin öyle bir yapısı hiçbir güç duramıyor. Vatan millet savunmasında daima ön sıralarda yer alan Türk Milleti, asla geri adım atmadan düşmanların üzerine yürümüş ve Ölürsem Şehit, kalırsam Gazi olurum düşüncesiyle bu topraklarda varoluş mücadelesi vermiştir. Tarihin her sayfasında birbirinden şanlı zaferlere imza atan aziz milletimiz, kurtuluş savaşında adeta yeniden doğmuş, yıllar boyunca tüm dünyanın unutamadığı bir destan yazmıştır. Şundan emin olunmasını isterim ki, uğruna ağır bedeller ödenen şehit ve gazilerimizin bize emaneti olan bu cennet vatana, o günkü şuur ve kararlılıkla sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.
Kahvaltıdan sonra gazi ve yakınları jandarma araçlarıyla evlerine götürüldü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!