Muş'ta karla mücadele çalışmaları

Güncelleme Tarihi:

Muşta karla mücadele çalışmaları
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2016 14:22

Haberin Devamı

MUŞ (AA) - Muş'ta yaklaşık 3 aydır kardan dolayı yolu kapalı bulunan ile 9 köy ile 22 mezraya ulaşım sağlayan Üçerler grup köy yolunda karla mücadele çalışmalarına başlandı.

Çavuştepe mevkisinde yol açma çalışmalarını inceleyen Muş Valisi Seddar Yavuz, ana yolları kapalı olduğu için ulaşımlarını farklı ve daha uzun yollardan sağlayan vatandaşlar için seferber olduklarını söyledi.

İl genelde 368 köyün ve 2 bin 750 kilometre yol ağının bulunduğunu ifade eden Yavuz, şöyle konuştu:

"Bu yıl afet seviyesinde kar yağışı yaşandı. Bunun bir normal yağış olduğunu söyleyemeyiz. Bu kapsamda İl Özel İdaresi ekiplerimiz her türlü fedakarlıkla çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle bu bölgemiz çok daha yüksek ve çok yoğun kar yağışı alıyor. Devlet olarak vatandaşların rahatını sağlamak için gayret ediyoruz. Şimdiye kadar karla mücadele konusunda yaklaşık bir milyon 200 bin lira civarında bir harcama yaptık ve devam ediyoruz. Özel idare ve belediyemize hükümetimizden yardım talep ettik. Bu yardımlar gelmeye başladı. Böylelikle çalışmalarımızı daha iyi bir seviyeye taşıyacağız." diye konuştu.

Haberin Devamı

Üçevler grup köylerine başka yollarla ulaşmanın mümkün olduğunu da anlatan Yavuz, vatandaşların asfalt ve kısa olduğu için bu yolu tercih ettiğini dile getirdi.

Yavuz, "Burada yaklaşık 550 metre bir tünel yaptık. Önümüzdeki dönemde bir tünel daha yapacağız. Bu tüneller bittikten sonra burada ulaşım konusunda sıkıntılar büyük ölçüde ortadan kalkacak. Kar kalınlığı yaklaşık 7 ile 8 metre civarında. Ancak biz buna rahmet diye bakıyoruz. Çünkü yeraltı sularımızı besliyor" diye konuştu.

Ardından köy muhtarları Vali Yavuz'a, tatlı ve çay ikram etti.

Çalışmaları inceleyen Yavuz'a, İl Özel İdare Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürü Fesih Çakır ve personeller eşlik etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!