Muharrem ayı

Güncelleme Tarihi:

Muharrem ayı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2014 14:04

- Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Şubesince 10 bin kişilik aşure dağıtıldı

Haberin Devamı

ERZİNCAN (AA) - Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Şubesi, muharrem ayı dolayısıyla 10 bin kişilik aşure dağıttı.

Cemevinde gerçekleştirilen aşure dağıtımına, Erzincan Vali Süleyman Kahraman, CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, AK Parti İl Başkanı Burhan Çakır, CHP İl Başkanı İsmail Arslan, MHP İl Başkanı Erkan Karaman, Alevi dedeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Dua okunmasının ardından protokol üyelerine ve vatandaşlara aşure ve yemek ikram edildi.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Şube Başkanı Sadık Düzgün, bu programı birlik, beraberlik, barış ve kardeşlik adına düzenlediklerini belirterek, "Tüm canlar buraya geldi, sağ olsunlar, var olsunlar. Sağ olsun Erzincan halkı, duyarlı davrandı. Beraberlik, kardeşlik adına buradayız çünkü biz Aleviler, 72 millete aynı bakmaktayız. Alevi-Sünni diye bir ayırımımız yoktur, kimin Alevi-Sünni ayrımı varsa gitsin onlar düşünsün, bizim öyle bir ayırımımız yok. Herkes bugün burada. Alevi-Sünni bir olduğu için biz çok sevinçliyiz. Mübarek muharrem ayı, ulusumuza inşallah barış ve huzur getirir" diye konuştu.

Haberin Devamı

Düzgün, yaklaşık 1,5 ton etle yapılan kavurmanın ve 12 kazanda hazırlanan aşurenin konuklara ikram edildiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!