Müdür Yılmaz: Tarımda marka şehir olacağız

Güncelleme Tarihi:

Müdür Yılmaz: Tarımda marka şehir olacağız
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2017 11:57

Müdür Yılmaz: Tarımda marka şehir olacağız

Haberin Devamı

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA)- KIRIKKALE İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sırrı Yılmaz, Kırıkkale'de tarımın durumu ve yapılan çalışmaları değerlendirdi. Yılmaz nadas oranını azaltmak için ekimini yaptıkları kışlık nohut ve mercimekte verimin beklenenin çok üstünde olduğunu belirterek tüm çalışmalardan olumlu sonuç aldıklarını belirterek Kırıkkale'nin tarımla anılan iller arasına gireceğini söyledi 
Nadas alanlarının azaltılmasına yönelik çalışmalarda son yıllarda yaptıkları çalışmalarla büyük oranda artış sağladıklarını ifade eden Yılmaz, kışlık mercimek ve nohut ekimi desteklerini sağlamada başarıyı elde ettiklerini söyledi. Bu konuda kendilerine yoğun talep olduğunu dile getiren Yılmaz, çiftçileri kışlık tohumlara ve sertifikalı tohum üreticilerine yönlendirdiklerini ifade etti. Hayvancılığın desteklenmesi çalışmaları hakkında bilgiler veren Yılmaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Konya Ovası projesi (KOP) illerine sunulan yüzde 50 hibeli ahır yapımı desteğinden tanıtım toplantılarıyla Kırıkkale genelinden 26 başvurunun yapılmasının sağlandığını ve bu başvurulardan 9 tanesinin toplamda 1 milyon 323 bin lira desteği hak ettiğini belirtti. Organik tarım ve iyi tarım ile üretilen ürünlerin arttırılması ve 49 ilin karayolu ulaşım ağında kavşak noktada bulunan Kırıkkale'de organik ürün pazarının oluşturulmasının planlandığının altını çizen Yılmaz, bu amaçla yürütülen çalışmalarda Kırıkkale'de İyi Tarım Uygulaması yapılan alanlarda yüzde 100, organik tarım yapılan alanlarda yüzde 400 civarında artışın sağlandığına dikkat çekti. Yılmaz, amaçlanan artış ve planlanan çalışmalar neticesinde organik ürün satış noktası kurulması ve bu ürünlerin pazarlanmasının hedeflendiğini dile getirdi.
Tarımla uğraşan genç nüfusta artışa yönelik projelerin durmaksızın devam ettiğini belirten Yılmaz, "Bakanlığımız tarafından yürütülen Genç Çiftçi Proje Destekleri kapsamında ilimize 2016 yılında 130 proje için 3,9 milyon TL, 2017 yılında 132 proje için 3 milyon 960 bin TL hibe verilmiştir. Bu kapsamda ilimizde tarımsal faaliyete başlayan genç çiftçilerimize İl Müdürümüz ve teknik personellerimiz tarafından yapılan ziyaretler ile teknik danışmanlık ve rehberlik hizmeti sunulmaktadır. Miras yoluyla bölünmüş ve mülkiyet problemi nedeniyle işlenemeyen arazilerimiz için Bakanlığımız arazi toplulaştırma çalışmaları kapsamında yürütülen çalışmalara hız verilerek arazilerimizin tarıma kazandırılmasına çalışılmaktadır" şeklinde konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!