Muammer Aksoy İbradı'da törenle anıldı

Güncelleme Tarihi:

Muammer Aksoy İbradıda törenle anıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2018 13:06

Muammer Aksoy İbradı'da törenle anıldı

Haberin Devamı

 

Bülent ÜLKER/İBRADI,(DHA) - ANKARA'da 31 Ocak 1990 tarihinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden hukukçu, siyaset adamı Prof. Dr. Muammer Aksoy, ölümünün 28'inci yıldönümünde doğum yeri olan İbradı'da törenle anıldı.
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) İbradı Muammer Aksoy Şubesi ile İbradı Belediyesi tarafından organize edilen anma törenine İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Cephaneci, CHP İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Kavak, ADD Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş, ADD İbradı Muammer Aksoy Şubesi Başkanı Mehmet Yörükoğlu, belediyesi meclis üyeleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. ADD Manavgat ve Antalya Şube yöneticileri ve üyelerinin de pankartlarla hazır bulunduğu tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru törende yaptığı konuşmada, "Cumhuriyet ve demokrasimizin yılmaz savaşçıları Muammer Aksoy ve Uğur Mumcu bu hafta katledilmişlerdir. Onlar da milli mücadele yolunda cephede silahları ile ölenler, ülkenin çeşitli şehir ve meydanlarında ölenler, otelde yakılarak ölenler, uçakları düşürülerek ölenler gibi birer devrim şehididir. Onlar ölmedi. Cumhuriyet devrimi için sadece silahlarıyla değil, kalemleriyle mücadele verdi. Savundukları bu yolda da şehit edilmişlerdir. Aziz hatırları önünde saygıyla eğiliyorum. İyi ki vardınız; iyi ki yolumuzu aydınlattınız. Yolunuz yolumuzdur" dedi.
Muammer Aksoy'un büstü önünde devam eden anma programında büste karanfiller bırakıldı, mumlar yakıldı.
Törenin ardından İbradı belediyesi Muammer Aksoy Kültür Evi'nde Prof. Dr. Muammer Aksoy'un hayatından kesitlerin yer aldığı fotoğraf sergisi ziyaret edildi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!