Motorize jandarmalara sertifika

Güncelleme Tarihi:

Motorize jandarmalara sertifika
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2017 14:11

Motorize jandarmalara sertifika

Haberin Devamı

MUĞLA İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli motosikletli asayiş tim personeline yönelik gerçekleştirilen ileri sürüş teknikleri kursunu başarı ile tamamlayan 25 jandarma personeline düzenlenen törenle belgeleri verildi. Törende motorize timin gerçekleştirdiği gösteri ilgi çekti.
Muğla İl Jandarma Komutanlığı'nda gerçekleşen törene Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Muğla İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya ile çok sayıda davetli katıldı. Törende konuşan Vali Çiçek, "Vatandaşa hizmet noktasında jandarma ekiplerinin son yıllarda teknolojiyi çok iyi kullanıyor. Artık jandarmanın görevi sadece askeriyenin içinde bitmiyor. Jandarma en iyi hizmeti verebilmek için vatandaşla kucaklaşarak iç güvenliğin sağlanmasında özveriyle çalışıyor. Jandarma artık gülen yüzünü vatandaşa gösteriyor. Bu anlamda jandarma motorize timinin aldığı eğitim çok önemli" dedi.
Muğla İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan ise, "Yılda yaklaşık 7 milyona yakın yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Muğla'da, emniyet ve asayiş hizmetlerinin yerine getirilmesi büyük önem arz etmektedir. Bu kapsamda motosikletli asayiş timleri sınırlı trafiğe müsaade edilen turistik alanlarda, sahil şeritleri ve tamamen trafiğe kapalı yol ve bölgelerde, ormanlık alanlarda, ören yerlerinde görev yapmaktadır" diye konuştu.
Konuşmaların ardından ileri sürüş teknikleri kursunu başarı ile tamamlayan 25 jandarma personeline belgeleri Vali Amir Çiçek ve protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Tören sonunda motorize timin gerçekleştirdiği gösteri katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi.
Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!