Monica derhal Beyaz Ev'e dönmelidir

Güncelleme Tarihi:

Monica derhal Beyaz Eve dönmelidir
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 1998 00:00

Yavuz GÖKMEN
Haberin Devamı

Özel Savcı Kenneth Starr'ın, Monica Levinsky olayı hakkında yazdığı raporun tümünü okudum. Küçük dilimi yutacaktım. ‘‘Biz ABD halkı! Daha mükemmel bir birlik yaratmak, adaleti sağlamak, ülke içinde huzuru güvenceye almak, ortak savunmayı gerçekleştirmek, genel refahı artırmak ve özgürlüğün nimetlerini kendimize ve gelecek kuşaklara sağlamak için bu Anayasa'yı takdir ve tesis ediyoruz’’ diye başlayan ABD Anayasası'nın yetkili kıldığı Savcı'nın anayasasına ters düştüğünü gördüm.

Çünkü ABD Anayasası'nın ikinci maddesi ‘‘yürütme yetkisi ABD Başkanı'na verilecektir’’ der. Maddenin dördüncü bendi şöyledir:

‘‘Başkan, başkan yardımcısı ve Birleşik Devletler'in bütün sivil yetkilileri, ihanet, rüşvet, öteki ağır suçlar ve görevi kötüye kullanmakla suçlanır ve mahkûm olurlarsa görevlerinden alınacaklardır.’’

ABD yasalarında, reşit olmuş bir genç kadınla duygusal ve cinsel ilişkiye girmek suç değildir.

Başkan'ın ‘‘yalan söylemek’’le, ahlaka aykırı davrandığı ileri sürülmektedir. Ancak hiç kimseye özel yaşamı hakkında soru sorulamayacağı gene ABD Anayasası'nda garanti altına alınmıştır.

* * *

ABD Anayasası'nda başkan başlı başına ‘‘yürütme organı’’dır. Yani Türkiye'de cumhurbaşkanı ve başbakan ile Bakanlar Kurulu'nun tüm yetkilerini toplamaktadır. Yani yaklaşık kırk kişinin işini tek başına üstlenmektedir.

Cumhurbaşkanının başkanlığında toplanacak bir Bakanlar Kurulu'nun alacağı kararı tek başına alarak uygulayabilmektedir.

Ve ‘‘Başkan’’ dediğimiz yaratık bir robot değil insandır.

O da her insan gibi zaman zaman acıkmakta, tuvalete gitmekte, seks yapmakta ve uyumaktadır. O da her insan gibi sevmeye ve sevilmeye muhtaçtır. O da her insan gibi gururunun okşanmasını istemektedir.

O da her evli erkek gibi karısı ile kavga etmekte, karısında bulamadıklarını başkalarında arama içgüdüsüne sahip bulunmaktadır.

Ve onun diğer insanlardan farklı olduğu taraf, ABD gibi bir dünya jandarmasının başında bulunmasıdır. Başkan'ın bir emriyle bir ülkeye binlerce ton bomba atılmakta, dünyanın herhangi bir yerine asker çıkarılmaktadır. Daha geçenlerde dostumuz ülkelerden birinin tepesine kimyasal tesisi yok etme bahanesiyle bombalar yağmıştır.

Böyle bir ülkenin başkanının sinirlenmemesi, gerilmemesi, sürekli rahat durumda olması bence şarttır. Bu açıdan bakıldığında Monica sayesinde dünyanın nelerden kurtulduğu da açıkça belirecektir. Clinton'ın ikinci Körfez savaşını başlatması belki de Monica tarafından önlenmiştir. Monica'nın yokluğunun yol açtıklarıysa bir önceki paragrafta yazılmıştır.

Bence her başkana, kadrolu bir veya birkaç Monica gerekmektedir.

* * *

Kenneth Starr'ın raporuna gelince: Bu rapor, insana karşı yazılmış bir devlet raporu bile değildir. Bu rapor, bizim bir zamanlar ortaya çıkan MİT raporundan bile dehşet ve utanç vericidir.

Bu raporu yazan kişinin cinsel konularda fena eziklik duyduğu ve bazı şeyleri yapamadığı için yapanlara ciddi düşmanlık duyguları beslediği açıktır. Savcı'nın ABD Anayasası'na karşı suç işlediği ileri sürülebilir.

Kuşkusuz insana cephe almış savcıların tümü gibi tarihe gömülecek, amacına ulaşamayacaktır.

Clinton sadece iki kadına karşı suçludur ve cezasını çekecektir.

Kadınlar korkakları asla affetmezler.













Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!