GeriSeyahat Modern kabinlerde piknik
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Modern kabinlerde piknik

Modern kabinlerde piknik

Gunde 2.5 milyon lira verdiginizde Buyuksehir Belediyesi'ne ait Florya Sosyal Tesisleri'nde bir kabin kiralayarak, yesil bir alanda dilediginizce piknik yapabilirsiniz.

Sicaklarin iyice bastirdigi su gunlerde, sehir disina cikmadan sikinti ve stres atabileceginiz mekánlardan biri Yesilkoy ile Florya sahili arasindaki Istanbul Buyuksehir Belediyesi Florya Sosyal Tesisleri. Yaklasik 150 donumluk bir arazi uzerine yayilan tesislerde 280 kisilik restoran, 800 kisilik bir salon, 100 kisilik kafeterya, 105 odali modern piknik alani, futbol ve basketbol sahalari bulunuyor.

Yapimina Buyuksehir Belediyesi eski Baskani Nurettin Sozen doneminde baslanan Kamelyali Restoran'in disindaki diger tesisler, Recep Tayyip Erdogan zamaninda tamamlanmis. Ancak tesisler icin resmi bir acilis yapilmamis.

Kamelyali Restoran'da Turk, Italyan ve Fransiz mutfaklarindan ornekler tatmak mumkun. Turk mutfagindan kebaplar, dolmalar, zeytinyaglilar; Italyan mutfagindan spagettiler ve Fransiz mutfagindan biftek cesitleri musterilerin begenisine sunuluyor. Restoranda alkollu icecek bulunmuyor ve fiks monu uygulaniyor. Corba, borek, salata, sicak yemek, icecek ve tatlidan olusan monunun fiyati 2 milyon 900 bin lira.

Toplanti ve dugun gibi organizasyonlar icin ayrilan 800 kisilik Yeni Salon (Havuzlu Restoran) da dileyenlere 12.00-17.00 ve 19.00-23.00 saatleri arasinda kiralaniyor.

Florya Sosyal Tesisleri'nin sahil kisminda ise 1000 kisilik bir kafeterya bulunuyor. Agaclarin altina kurulan kafeteryadan havalimanina inen ucaklar goruluyor. Kafeteryanin monusu sicak ve soguk iceceklerin yanisira hamburger, tost ve yalnizca hafta sonlari yapilan donerden olusuyor.

Amac kár degil

Tesislerde piknik yapmak isteyenler de unutulmamis. Bu amacla 105 odali modern bir piknik alani olusturulmus. Fakat bunlardan henuz 30-35 tanesinin yapimi bitmis. Kabinler 08.00-24.00 saatleri arasinda kiralanabiliyor. Kabin fiyati 2.5 milyon lira.

Bu modern piknik kabinlerinin icinde bambu masa ve sandalyeler, lavabo ve banyo bulunuyor. Kabinlerin yapilmasindaki temel amac, tesislere gelen ziyaretcilerin cevre duzenlemesine zarar vermeden, belirli bir duzen icinde piknik yapmalarini saglamak.

Buyuksehir Belediyesi'ne ait olan tesislerde basketbol ve futbol sahalarinin yanisira yapimi devam eden buyuk satranc tahtasi yer aliyor.

Florya Sosyal Tesisleri'nde fiyatlar cok hesapli. Yetkililer bunu nedenini ‘‘Amac kár degil, halka hizmet’’ diyerek acikliyor.

Otopark sorununun yasanmadigi tesislerde arac sahiplerinden park ucreti de alinmiyor. Piknik alani ve restoranlara daha cok aileler ragbet gosteriyor. Bunun yanisira tesislere gelen genclerin sayisi da az degil. Tesislerde toplam 170 isci calisiyor. Buranin bakimini ise Park ve Bahceler Mudurlugu ve mevcut personel gerceklestiriyor.

Istanbul Buyuksehir Belediyesi Florya Sosyal Tesisleri Yoneticisi Ali Secgin, tesislere ilginin yogun oldugunu, her kesimden ve bolgeden ziyaretci geldigini, talepleri karsilamakta gucluk cektiklerini soyluyor ve bunun nedenlerini soyle acikliyor: ‘‘Burasi deniz kenarina yakin, bitki ortusu zengin, cok farkli uniteler var, cocuk parklari ve piknik alani onemli avantajlari. Butun bunlar bizi diger tesislerden ayiriyor ve talebi arttiriyor.’’

False