Moda sokakta başlar

Güncelleme Tarihi:

Moda sokakta başlar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2016 14:29

Moda yazarı ve stil danışmanı Dilek Tozlu, modanın sokakta başladığını ve buradan etkilendiğini belirterek, sokak modasının önemine değindi. ODTÜ İşletme mezunu olan Tozlu, amacının insanların sokakta yürürken de kendilerini şık ve mutlu hissedebilecekleri kombinler oluşturmak olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Moda ve stil danışmanlığı, Türkiye’de nasıl bir gelişme gösterdi?

Moda ve stil danışmanlığı son 5 yılda Türkiye’de inanılmaz bir ivme kazandı. Bu anlamda gerek internet gerekse sosyal medya hem yurtdışındaki moda akımlarını ve defileleri birebir takip etmemizi, hem de bu trendlerin ülkemizde de hızlı bir şekilde yayılmasına olanak sağladı. Moda ve stil danışmanlığına olan ilginin büyümesiyle birlikte eğitim ve sertifika veren birçok kurum da sektörde yerini aldı.

Sosyal medyanın buradaki yeri nedir?

Sosyal medyanın ülkemizdeki kullanım oranlarının ciddi şekilde yükseldiğini görüyoruz. Artık kişiler hem güncel haberlerin takibi, hem de moda, kültür sanat, spor gibi birçok ilgi duydukları alanların takibini de sosyal medya üzerinden yapmaya başladılar. Bu da beraberinde modanın, özellikle “Styling” dediğimiz kişilerin çoğu zaman yardım alarak bazen de kendilerine özgü yarattıkları tarz ve modellerin büyük bir ilgi ile birebir takip edilmesine olanak sağladı. Bu durum da moda ve stil danışmanlığına olan ilgiyi büyük ölçüde arttırdı.

Haberin Devamı

Yaz modası hakkında bilgiler verebilir misiniz?

Bu yaz doğal pastel tonlar artık yerini keskin pastel renklere, gladyatör sandaletler ve platform sneakerlar ise yerini çok bantlı sandaletlere ve kurdele detaylara bırakıyor. Daha renkli, daha süslü hasır çantalar, zigzaglı, harfli ve çizgili mayolar da plajlarda yerini almış durumda. Tabi hasır şapkalar da olmazsa olmazlarımızdan. Farklı renk ve detaylarla süslenmiş hasır şapkaları sadece plajlarda değil, artık şehirde de yanımızda göreceğiz.

Moda sokakta başlar

ÇIKIŞ NOKTASI

Sokak modasını ayrı bir yerde tutmak gerekiyor mu?

Kesinlikle. Sokak modası gerek dünyada gerekse ülkemizde giderek yükselmekte olan bir alan. Şüphesiz ki tüm büyük markaların çıkış noktası da varış noktası da sokaktaki modadır. Büyük markalar için çalışan, trend analisti dediğimiz kişiler moda yaratmak için ilk gözlemlerini yine sokakta yaparlar ve ilk izlenimlerini burada oluştururlar. Kısacası moda sokaktan ilham alır aslında. Ve döner dolaşır, o modanın izlerini biz yine sokakta görürüz. Sokak modası bulunduğu yere göre de farklılık gösteren bir alandır. Baktığımızda dünya üzerinde bulunan moda şehirlerindeki (Paris, Londra, Milano vs.) sokak stili ile ülkemiz arasındaki farklılıkları çok net görebilirsiniz. Türkiye’de bile bölgeden bölgeye farklılık gösterir. Burada önemli olan bulunduğunuz bölgedeki sokak modasına istinaden kendi tarzınızı yaratmaktır. Stil sahibi olmak her daim pahalı parçalarla olmaz. Size yakışanı bulmak ve bu ürünü doğru parçalarla kombinlemek işin püf noktasıdır. Sokak Modası Türkiye’de yeni yeni oturmaya başlayan bir kavram ve bu alanda kendi tarzını yaratabilmiş çok az insan var. Amacım insanların sokakta yürürken de kendilerini şık ve mutlu hissedebilecekleri kombinler oluşturmak. Her yerde söylediğim gibi “Stil önce sokakta başlar..” Bunu hiçbir zaman unutmasınlar.

Haberin Devamı

Kendi tarzınızı nasıl tanımlarsınız?

Güçlü ve elegan görünen kadınları seviyorum. Bunu stilinize yansıtmak da işin kilit noktası. Ben seksi ve sofistike parçaları bir araya getirerek zarif ama güçlü bir tarz yaratmaya bayılıyorum. Dolayısıyla tarzımı şık, elegan ve sofistike olarak tanımlayabiliriz.

Moda sokakta başlar

KİŞİLİĞE UYGUN TARZ

Modayı takip etmek isteyenlere ne önerirsiniz?

Modayı takip etmek isteyenler için çok fazla kaynak var zaten. Bence önemli olan takip ettiklerini analiz ederek kişiliğinize uygun sizi yansıtacak bir tarz yaratmak. Doğru göz, doğru takip ve mutlaka doğru araştırmalar yapmak. Dediğim gibi bu hizmeti veren birçok kurum, kuruluş ve stil danışmanı var. Buradaki kilit nokta sizi ve yaşam tarzınızı bilen, tanıyan ve varmak istediğiniz nokta konusunda size yol gösteren kurum ve kişilerle çalışıyor olmanız.

Haberin Devamı

Moda sadece pahalı olan mıdır?

Çevremde gördüğüm ve duyduğum kadarıyla söylentiler sadece parası olan kişilerin modayı takip edebilecekleri ve stil oluşturabilecekleri yönünde. Ben buna katılmıyorum. Çok okuyan, merak eden ve araştıran bir kişiliğe sahipseniz ve moda gerçekten ilgi alanlarınız içerisindeyse, kişiliğinizi doğru yansıtacak ve tarzınızı ortaya koyacak trendy parçaları çok çok uygun fiyatlara da bulabiliyorsunuz. Her işte olduğu gibi burada da önemli olan niyet bence. Ve istemek. Gerisi kendiliğinden geliyor.

DİLEK TOZLU KİMDİR

1984 Eskişehir doğumlu. ODTÜ İşletme bölümünü bitirdikten sonra uzun bir süre büyük firmalarda satış ve iş geliştirme yöneticiliği yaptı. Sonrasında kişisel gelişim sektörüne girerek eğitim ve koçluk sertifikaları alarak bu alandaki uzmanlığını pekiştirdi. Şu anda da stil danışmanlığının yanısıra, moda yazarlığı, koçluk ve eğitmenlik alanlarında hizmet veriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!