Misis'te festival çoşkusu

Güncelleme Tarihi:

Misiste festival çoşkusu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2017 11:18

Misis'te festival çoşkusu

Haberin Devamı

ADANA,(DHA) - ADANA'da merkez Yüreğir İlçe Belediyesi tarafından 21-22 Ekim tarihlerinde düzenlenen 'Uluslararası Ölümsüzlük Şehri Misis Kültür Sanat Festivali'nin ilk günü coşkulu geçti.  
15 Temmuz Şehitler Parkı'nda gerçekleştirilen ilk gün programına Adana Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz, Ak Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik, Tufanbeyli Belediye Başkanı Remzi Ergü, Misis kazı sorumlusu Prof. Dr. Anna Lucia D'Agata, Prof. Dr. Givonni Salmeri ve vatandaşlar katıldı.
Festivalin açılış konuşmasını yapan Yüreğir İlçe Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Misis'in 3 bin yıllık geçmişi olduğunun sanıldığını ancak kazılar neticesinde 7 bin yıllık geçmişi olduğunun ortaya çıktığını belirtti. Çelikcan şöyle konuştu: "Kazılar belediyemizin yükleniciliğinde İtalyan Pisa Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Kültür Bakanlığı destekleri ile devam ediyor. Projemiz Tarihi Kentler Birliği'nden 'En İyi Proje Ödülü' ve 'Sürdürülebilir Proje Ödülü' aldı. Misis 7 bin yıldan bu yana kesintisiz yaşantının sürdüğü bir yer. 2012 yılından bu yana devam eden kazılarda çeşitli ödüller aldık. Misis çok önemli bir merkez. Tarihi Misis Köprüsü, höyük kazıları Havraniye Kervansarayı, Lokman Hekim Cami, Doğu ve Batı Değirmenleri ile adeta bir açık hava müzesini andırıyor.  Biz bu festivalle Yüreğir'i sadece Türkiye'ye değil, tarihi ve doğal güzellikleriyle dünyaya tanıtacak bir projeyi yürütüyoruz. Bu projelerimiz turizm açısından Adana'ya önemli katkılar sağlayacaktır."
MİSİSTE YAŞAM İZLERİ HEP VAR OLMUŞTUR
Adana Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz, Misis'in tarihler boyu kültür ve medeniyetin buluştuğu bir yer olduğunu belirterek "Misiste yaşam tarihler boyu sürmüştür. Adana turizminin tanıtımı için Yüreğir Belediyesi'nin Ölümsüzlük Şehri Misis Projesi ve düzenlenen festivalin tanıtım açısından önemli buluyorum. Misis'in tanıtımına her zaman destek olacağımızı belirtmek istiyorum" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından halk oyunları gösterisi, mehteran takımı gösterisi, halk ozanları atışması, şahmeran efsanesi gösterisi ve Misis konulu defile, Osmanlı Saray Esvapları defilesi düzenlendi. Festivalin ilk günü Murat Kekilli konseri ile sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!